De beste behandelingen voor de derde fase Borstkanker

Borstkanker is een realiteit voor maar liefst 200.000 vrouwen per jaar, volgens de National Breast Cancer Foundation. Fase borstkanker wordt beschouwd als een invasieve borstkanker en is onderverdeeld in drie subcategorieën algemeen aangeduid als IIIA, IIIB en IIIC of door A, B en C. Het exacte verloop van de behandeling zal worden gebaseerd op wat subcategorie de patiënt Falls in, evenals de details van haar diagnose.

Borstsparende operatie

Artsen overwegen vaak chirurgie de eerste lijn van behandeling met fase borstkanker, omdat het een kans om de kanker uit het lichaam te verwijderen, of tenminste indammen. Als het mogelijk is, de artsen uit te voeren wat een borstsparende operatie, ook wel bekend als een lumpectomie genoemd. Dit is de eerste keuze, omdat het zorgt voor de arts om de tumor te verwijderen terwijl behoud van gezond borstweefsel. Het is altijd in het belang van de patiënt lumpectomie doen in plaats van een meer invasieve chirurgie, aangezien het natuurlijk borstweefsel. Helaas, in sommige gevallen, borstsparende operatie niet mogelijk omdat de grootte van de tumor of het risico voor de patiënt waardoor het omliggende weefsel.

Chirurgische Behandelingen

Helaas, in sommige vrouwen, alle borstweefsel verwijderd moet worden. Een borstamputatie is het verwijderen van al het borstweefsel. Dit gebeurt via een verfijnd procedure die net het borstweefsel verwijderd, maar meestal niet de spieren eronder. In het verleden was het standaard om de spieren te verwijderen, maar waardoor zij mag achterblijven minder invasief voor de patiënt.

Veel patiënten hebben ook een lymfeklier verwijdering ondergaan wanneer gediagnosticeerd met de derde fase van kanker. Dit is omdat de derde fase kanker wordt vaak geassocieerd met de verspreiding van de kanker in de lymfeklieren. De lymfe-knoop verwijdering kan op zichzelf of als deel van een lumpectomie of mastectomie wanneer de biopsie blijkt dat de kanker buiten het melkkanaal is gegaan.

Neoadjuvante en adjuvante therapie

De term "neo-adjuvante therapie" verwijst naar de therapie die plaatsvindt voor de operatie. In sommige gevallen kan de arts besluiten therapie proberen voor een operatie om de borst te slaan en een beter resultaat. Hormoon-vervangende therapie wordt vaak beschouwd, net als chemotherapie en bestraling. Artsen bepalen op een case-by-case basis welke patiënten in aanmerking komen voor dit type van behandeling.

Adjuvante therapie is het type dat plaatsvindt na de operatie, en het is heel gebruikelijk voor de derde fase van kanker. Hormoon-vervangende therapie wordt beschouwd voor vrouwen die hormoon-receptor-positieve borstkanker, maar het niet effectief is voor vrouwen die hormoon-receptor-negatieve tumoren.

Hormonale behandeling gaat vaak gepaard met het gebruik van chemotherapie, chemotherapie is de meest aanbevolen kuur na chirurgie voor vrouwen met invasieve borstkanker. Gelokaliseerde straling is ook nodig voor sommige vrouwen; blootstellen van de cellen aan de straling meerdere keren per week zal vaak duidelijk de cellen van het lichaam. Hormoon, zal bestraling en chemotherapie behandelingen variëren in de lengte van de behandeling, evenals de doeltreffendheid, gebaseerd op het type tumor en de algehele gezondheid van de patiënt. De behandeling kan inhouden dagen, weken of maanden.