De behandeling van psoriasis met Chinese Geneeskunde

De behandeling van psoriasis met Chinese Geneeskunde

Wat is Psoriasis?

Psoriasis is een chronische huidziekte die van invloed 5.800.000-7.500.000 Amerikanen. Het is gekenmerkt door ontstoken, schilferige rode vlekken die jeuken en pijn. Deze lelijke vlekken meestal verschijnen op de knieën, ellebogen, benen, rug, handpalmen, voeten, hoofdhuid en zelfs het gezicht. In zeldzame gevallen, de patiënten te observeren vlekken op hun mond interieurs, nagels en genitaliën. De zichtbare symptomen meestal in cycli van enkele weken tot enkele maanden, bestaat uit remissie periodes gevolgd door "flare-ups", waar de toestand verslechtert. Ongeveer 1 miljoen van de mensen met psoriasis lijden ook een soort gezamenlijke artritis die gelijktijdig ontwikkelt.

Volgens westerse artsen van de Mayo Clinic, psoriasis treedt op wanneer de T-cellen aan te vallen gezonde huidcellen. In reactie, witte bloedcellen en onrijpe huidcellen samenkomen op het huidoppervlak, waardoor de zichtbare effecten. De factoren die deze ziekte veroorzaken zijn nog steeds duister, maar de onderzoekers geloven dat er genetische en omgevingsfactoren koppelingen.

Oost-artsen die de traditionele Chinese geneeskunde zeggen dat voeding en leefstijl zijn grote boosdoeners van het bestendigen van psoriasis. Volgens Dr Zhu Zi Qiang, "Naar
traditionele Chinese geneeskunde, psoriasis wordt geacht door invasie van pathogene wind die bevrucht in de yin en bloed of accumulatie en stagnatie van Qi en bloed door emotionele crisis. Deze zetten in
hitte en wind en warmte strijd in de huid. Psoriasis kan ook worden veroorzaakt door aantasting van de lever en de nieren, of door disharmonie tussen de indringende (Chong) en Conception (Ren) schepen, tussen de yin en het bloed of tussen de yin en yang in de zangfu. "

Vaak psoriasispatiënten zijn verdeeld in zes verschillende categorieën: Hitte in de Bloedgroep, de Blood-Droogte Type, de Blood-Stasis Type, de Kanaaleilanden Verstopping door Wind Vocht Type, de Toxic Warmte en Vocht Type en de Overmatige Fire-Toxine Type. Om het bloed van zijn kwaal te wissen, zijn verschillende combinaties van Chinese kruiden voorgeschreven, samen met de aanpassingen van de levensstijl.

Chinese Kruiden

Onlangs, Harvard onderzoekers ontdekten dat het Chinese kruid "Chang Shan," die is gebruikt in de Oosterse geneeskunde al meer dan 2000 jaar. Het richt zich specifiek T-cellen verantwoordelijk voor psoriasis, eczeem, diabetes en reumatoïde artritis. Ze staan ​​op het punt om de menselijke proeven uit te voeren om te zien of een Chang Shan-bevattend geneesmiddel genaamd Halofuginone psoriasispatiënten kan geven effectieve verlichting.

Andere kruiden-behandeling is de toepassing van Indigo Naturalis zalf op de getroffen gebieden. In een opmerkelijke 2004-2005 studie van 42 patiënten met psoriasis, onderzoekers aan de Chang Gung Memorial Hospital in Taiwan bleek dat 75 procent van de patiënten had een volledige of grote open plekken van de symptomen.

De keuken specerij tumeric (zogenaamde "Jiang Huang" in TCM) bleek twee keer zo effectief als het geneesmiddel Donovex behandelen psoriasis. De studie, gepubliceerd in het British Journal of Dermatology, meldde dat de helft van de patiënten zag een resolutie van 90% in plaques na 2-6 weken van de actuele curcumine behandeling.

Dit zijn slechts een paar van de Chinese kruiden maken van recente krantenkoppen. Een gespecialiseerde traditionele Chinese geneeskunde arts kan u helpen een patiënt te maken van de beste keuzes voor zijn specifieke constitutie. Honderden mogelijke kruidenmengsels bestaan, dus het is belangrijk om een ​​professionele raadplegen voordat u zelfmedicatie.

Acupunctuur

Acupunctuur is niet op grote schaal voorgeschreven voor de behandeling van psoriasis, hoewel onderzoekers voortdurend zijn verbijsterd door de effectiviteit bij patiënten die niet reageren op conventionele westerse geneeskunde. In een case-studie, 61 patiënten met chronische psoriasis onderging 1-15 acupunctuur sessies. Veertien patiënten zagen tweederde van hun huidletsels verdwijnen. Acht patiënten zagen eenderde van hun letsels verdwijnen. Negen patiënten zag minimale resultaten.

Dieet

Artsen die de traditionele Chinese geneeskunde adviseren dat psoriasis patiënten afzien van vis, rundvlees, lamsvlees, kruidige voedingsmiddelen, cafeïnehoudende dranken en alcohol. In plaats daarvan, moeten patiënten een dieet rijk aan groenten en fruit te eten. Artsen raden vaak het drinken van een dagelijkse thee gemaakt van 3 gram van de Chinese engelwortel, 6 gram lightyellow sophora wortel en 6 gram xiaohuma.

Stress Relief

Het is geen geheim dat stress verergert opflakkeringen van psoriasis. Terwijl een persoon kan niet in staat zijn om de bronnen van stress te bestrijden - of het nu een geliefde de ziekte of 10 uur per dag aan het werk - ze kunnen deelnemen aan activiteiten die de hartslag vertragen. "Qigong" betreft gereglementeerde ademhalingstechnieken en zeer langzame, gecontroleerde bewegingen die zich richten op de energiestroom in het lichaam. Het is van mening dat deze oefeningen (vergelijkbaar met Tai Chi) kan verbetering van de gezondheid en flexibiliteit, te behandelen ziekte, stress te verminderen en het bevorderen van de spiritualiteit. Naast het verlichten van stress, moeten patiënten het roken te voorkomen en genoeg rust voor het beste resultaat.