De anti-inflammatoire activiteit van Marine Algen

De anti-inflammatoire activiteit van Marine Algen

De zoektocht naar alternatieve therapieën voor het regelen van de ontsteking en de bijbehorende pijn heeft zich gericht op uittreksels uit zeealgen. Een complexe suiker, een zogenaamde polysaccharide, is geïdentificeerd als het molecuul verantwoordelijk is voor de verlichting van ontsteking of zwelling van weefsels. Algen extract lijkt veelbelovend voordelen ontsteking veroorzaakt door oedeem, vasculaire lekkage en migratie van pro-inflammatoire moleculen aangetast weefsel te regelen.

Rood Marine Algen en Ontsteking

Dietary lipopolysacchariden kunnen corticale cellen in de hersenen leeftijd veroorzaken vroegtijdig door het induceren van de afgifte van inflammatoire moleculen en factoren die celdood of apoptose bevorderen. Een mei 2011 artikel in "Phytotherapy Research" onderzocht de effecten van een voedingssupplement, genaamd Auamin, die wordt verkregen uit rode mariene algen, Lithothamnion corallioides, om de ontsteking van gliale (of zenuw) cellen veroorzaakt door de inname van lipopolysacchariden verminderen. De auteurs vermeld dat AquaMin overvloedig in calcium, magnesium en 72 extra mineralen die ontsteking van gliacellen kunnen verminderen het corticale gebied van de hersenen. Uit het onderzoek blijkt dat voeding voordelen van rode zeealgen de schadelijke gevolgen van een ontsteking in de hersenen kan belemmeren.

Ontsteking geassocieerd met Protozoön

The May 2011 nummer van "Phytotheraphy Research" bevatte een artikel dat de werkzaamheid en veiligheid van twee groen, bruin drie en zes rode algen soorten vanuit Euro-Aziatische zeeën on ontsteking veroorzaakt door verschillende pathogene micro-organismen onderzocht. De studie wees uit dat een ontsteking in verband met de groei van een parasitaire protozoa, Trypanosoma brucei, aanzienlijk werd gereduceerd met uittreksel uit Dasya pedicellata. De studie rapporteerde verder dat een bruine en twee rode algen aangegeven anti-inflammatoire activiteit tegen Mycobacterium tuberculosis, de verwekker van tuberculose. Het artikel geconcludeerd dat geen van de extracten van de alg monsters veroorzaakte enige toxiciteit voor menselijke cellen.

Algen en Oedeem

Een bruine zeealgen, Lobophora variegate, is te vinden langs de kust van Brazilië. Een studie die in februari is de 2011 uitgave van "pharmacuetical Biology" evalueerde de effecten van een polysaccharide - grote suikermoleculen - on ontsteking veroorzaakt door oedeem of vochtophoping in de poten van ratten. De studie wees uit dat de polysacchariden van L. variegate significant geremd ontstekingen als gevolg van oedeem en verminderde de symptomen in 60 tot 120 minuten. De auteurs vonden dat de remming plaatsvond door de productie van stikstofoxide, die kan fungeren als een hormoon in het lichaam. De studie concludeerde dat polysaccharide extracten van L. variegate hebben het potentieel om te worden ontwikkeld om de ontsteking te bestrijden.

Anti-inflammatoire effecten van Polysaccharides Afgeleid van Rode Algen

Een studie gepubliceerd in het nummer van "Nationaal Product Communications" augustus 2010 een reportage over de Solieria filiformis. De onderzoekers kozen oedeem ratten hun testexemplaar en vond dat de polysaccharide extract vertoonde anti-inflammatoire effecten in een dosering van 300 ug en uitgebreid plasma coagulatie of klonteren van het bloed, met meer dan tweevoudig. De auteurs concludeerden dat de algen polysaccharide geremd tot 69 procent van de ontsteking veroorzaakt door oedeem in de proefdieren.