De Anatomie van het Menselijk been Bones

De Anatomie van het Menselijk been Bones

Het menselijk been bevat verschillende botten die verschillende functies. Dit onderdeel wordt vaak gebruikt voor het hele been hoewel het technisch slechts een deel van het been tussen knie en enkel, volgens TheFreeDictionary.com. Zowel de bovenste en onderste delen van het menselijk been werk samen om het lichaam te ondersteunen en te helpen met beweging.

Dij

Het bovenste gedeelte van het menselijk been bestaat uit een lang bot genaamd het dijbeen. Het dijbeen - of dijbeen - verbindt met het bekken naar het heupgewricht vormen en voldoet aan het onderbeen's scheenbeen bij het kniegewricht, volgens HealthLine.com. Het dijbeen heeft een holte of groef waarmee het kniegewricht te stijgen bij strekken van de knie, opgeroepen toestel, en tijdens het buigen van de knie naar beneden bewegen, genoemd flexie.

Heup

De heup is een bal-en-socket joint die het mogelijk maakt de kop van het dijbeen - de bal - om precies passen in de heupkom - het stopcontact - van het bekken. Hierdoor past het heupgewricht is zeer stabiel en helpt om de krachten het lichaam uitoefent wanneer het bij dragende activiteiten dispergeren. In feite kan de heupspieren het been brengen naar het lichaam van het lichaam, naar de kant van het lichaam en naar middellijn van het lichaam.

Knie

Het kniegewricht van het menselijk been gaat het dijbeen, het scheenbeen en knieschijf - ook wel bekend als de knieschijf. De knieschijf ligt in de pees van een spier, de rectus femoris, waarbij het dijbeen verbindt met het scheenbeen. De onderkant gebied van de knieschijf heeft veel ribbels die bescherming krijgen van kraakbeen. De verantwoordelijkheid van de knieschijf is om de spieren geven aan de voorzijde van de dij verhoogde efficiƫntie en de voorzijde van de femur beschermen.

Onderbeen

De botten van het onderste gedeelte van het menselijk been onder de tibia en fibula. Het scheenbeen is het scheenbeen, terwijl de fibula is het kuitbeen. Het scheenbeen feitelijk ontplooit al het gewicht van het lichaam en is de belangrijkste bot het been, volgens Free-Online-Health.com. De fibula, parallel aan de tibia loopt, treedt meer als een stabilisator en vormt het benige uitsteeksel aan de buitenzijde van de enkel, genaamd de laterale malleolus. De tibia, die onder een zeer dun weefsel, zich meer naar de middenlijn van het lichaam terwijl de fibula zich naar de buitenkant van het onderbeen volgens de Gale Group Inc. Deze botten werken samen om het enkelgewricht vormen .

Enkel

Het scheenbeen zit boven de enkel bot, genaamd de talus, die past in het hielbeen, genaamd de calcaneus. De calcaneus, de grootste bot in de voet, absorbeert een grote hoeveelheid van de uitgeoefende kracht bij het onderbeen beweegt. De tibia, fibula en talus worden beveiligd door een beschermende structuur bekend als de synoviale capsule, die het gewricht in een smerende vloeistof omsluit. Beenderen van de voet spiegelbeeld van die van de menselijke hand.