Day-by-Day Low-Natrium Dieet

Ons lichaam heeft natrium, maar te veel natrium kan leiden tot het vasthouden van water, hoge bloeddruk en andere gezondheidsproblemen. Echter, UCSF Medical Center zegt: we eten "ongeveer 20 keer zoveel [natrium] als het lichaam nodig heeft." Maak een wandeling door het gangpad bij uw lokale supermarkt, neem dan een rit langs alle fast-food restaurants in uw omgeving, en je zult zien waarom dit waar is. De meeste van deze verpakte en verwerkte voedingsmiddelen en dranken bevatten veel natrium. Leer hoe u een zoutarm dieet dat zal bevorderen van een goede gezondheid te beheren.

Balans

Kalium toe te voegen aan elke maaltijd. Natrium en kalium samenwerken. De Universiteit van Maryland zegt "Keeping rechts kalium evenwicht in het lichaam hangt af van de hoeveelheid natrium en magnesium in het bloed. Te veel natrium --- voorkomen in West diëten die veel zout gebruiken --- kan aan het toenemen kalium. " Voedingsmiddelen die kalium-rijk zijn, één maaltijd per keer toe te voegen.

Onbewerkte, verse voedingsmiddelen bevatten kalium. Als je een dieet van volle granen en verse vis, vlees, groenten en fruit kunt beheren, vindt u een zoutarm, kalium-rijk dieet te hebben.

Eet havermout voor het ontbijt. Zelfs waar men havermout heeft een hoge kalium en weinig zout. Voeg een appel aan uw havermout, pak een banaan voor de lunch, eet rozijnen voor een snack. Salade greens komen handig verpakt, maar zijn nog steeds kalium-rijk en arm aan zout. Maak balanceren kalium en natrium een ​​doel voor elke maaltijd.

Plaatsvervanger

Neem dat zoutvaatje van tafel en vervang deze door een zoutvervanger. Koop twee shakers gevuld met de vervanging; houdt men bij de kachel te gebruiken bij het koken. Eet rauwe noten in plaats van gezouten noten. Vervang regelmatig sojasaus met zoutarm sojasaus. Plaatsvervanger zuivelproducten hoog in natrium met degenen weinig natrium. Als het mogelijk is, vervangen vers of huisgemaakte voedsel voor ingeblikte of kies no-zout of zoutarm rassen. Plaatsvervanger olijfolie en balsamico azijn voor gebotteld salade dressing. Gebruik zoete boter, die geen toegevoegde natrium heeft. UCSF zegt: "Wees creatief en breng je eten met kruiden, kruiden, citroenen, sinaasappelen, wijn en tabasco." Een zoutarm dieet heeft geen laag in de smaak te zijn.

Wat te vermijden

Vermijd het koken en bakken met zout waar mogelijk. Verminder de hoeveelheid zout in recepten of helemaal te elimineren. Vermijd voedingsmiddelen met een hoog natrium, zoals gerookte vis, lunch vlees, chips, augurken en kaas. Vermijd fastfood en menu-items die zijn geladen met kaas of andere sauzen die hoog in natrium zou kunnen zijn. Vermijd dranken met een hoog natrium, tikt vooral water als je een waterontharder.

Zelfs voedingsmiddelen die niet zout smaken kan hoog natriumgehalte hebben. Maak er een gewoonte bij het winkelen op het natriumgehalte per portie automatisch gelezen. UCSF's "Richtlijnen voor een zoutarm dieet", zegt, "Lees ingrediënt labels om voedingsmiddelen met een hoog natrium identificeren. High-natrium levensmiddelenadditieven bevatten zout, bakpoeder, pekel of andere items die zeggen: 'natrium,' zoals mononatriumglutamaat." Zelfs koolzuurhoudende indigestie of verkoudheid kan hoog in natrium.

DASH

Colorado State University legt uit: "Voor mensen die al een hoge bloeddruk hebben, naar aanleiding van een algemeen eten plan genaamd DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension) en het beperken van de inname van natrium tot 1500mg per dag kan nuttig zijn voor het verlagen van de bloeddruk."

DashDiet.org presenteert een dieet niet alleen laag in natrium en vet, maar rijk aan kalium en vezels. Dit dieet wordt aanbevolen voor mensen met een hoge bloeddruk, of hypertensie, maar het is een uitstekende gids om de algehele gezond eten ook.

Waarschuwing

Kijk uit voor vetarme producten die een hoger gehalte aan natrium per portie dan de hogere-vet product.