Dagelijkse hoeveelheid calorieën voor gezond eten voor kinderen

Het is geen geheim dat gezonde gewoonten wanneer we kinderen zijn. Het is belangrijk om te eten een goed uitgebalanceerd dieet, deel te nemen aan lichamelijke activiteit en een gezond gewicht te behouden vanaf een zeer jonge leeftijd. De American Heart Association stelt energie (calorieën) bij kinderen adequate groei en ontwikkeling te ondersteunen en bereikt of wenselijk lichaamsgewicht zou moeten zijn. Dit kan gedaan worden door het eten van voedingsmiddelen die laag in verzadigd vet, cholesterol, zout en suikers en het nuttigen van een verscheidenheid van voedingsmiddelen uit de aanbevolen groepen levensmiddelen zijn.

Algemeen gezond eten

Algemene richtlijnen van de American Heart Association voor ontwikkelende kinderen is de totale calorieën uit vet verbruikt houden tussen 25% en 35% van de totale dagelijkse calorieën. Dit dient te gebeuren door middel van gezonde, voedzame voedingsmiddelen en een mix van koolhydraten, eiwitten, fruit, groenten en volle granen.

Kinderen tot de leeftijd van 8

Totaal calorieën voor kinderen jonger dan een jaar oud moet rond de 900 calorieën per dag. Voor kinderen van twee tot drie jaar oud zijn, dagelijkse calorie-inname van de juiste mix van voedingsmiddelen rond 1000 calorieën.

Zodra een kind ongeveer vier jaar oud, calorie-inname per dag varieert tussen mannen en vrouwen en is tevens afhankelijk van activiteit. Basisrichtlijnen veronderstellen vrij laag activiteitenniveau. Voor kinderen die zeer actief kunnen extra calorieën nodig voor energie en groei. Volgens de American Heart Association, aanbevolen activiteit 60 minuten per dag. Meisjes 4 tot 8 jaar oud moeten verbruiken ongeveer 1200 calorieën / dag, terwijl de jongens van dezelfde leeftijd bereik rond 1400 calorieën per dag.

Kinderen van 9-18

Vrouwelijke kinderen van negen tot en met 13 wordt aanbevolen om ongeveer 1.600 calorieën per dag consumeren, terwijl de mannetjes worden aangeraden om 1800 calorieën verbruikt. Vrouwelijke kinderen van 14 tot 18 moet ongeveer 1800 calorieën per dag en mannen van dezelfde leeftijd verbruikt moet liggen 2.200 calorieën. Deze door de American Heart Association en Mayoclinic.com cijfers zijn gebaseerd op weinig lichamelijke activiteit, en de extra calorieën moet worden geconsumeerd met een hoge mate van lichamelijke activiteit.

Andere overwegingen

Naast het volgen calorie-inname, is het ook belangrijk dat kinderen de noodzakelijke vitaminen en voedingsstoffen, zoals calcium en ijzer, door mager vlees, magere zuivelproducten, groenten, fruit en volkoren.

Als u specifieke vragen over de voeding van uw kind of uw kind heeft speciale dieetwensen, moet u uw kinderarts of diëtist voor specifieke begeleiding te praten.