Cystic mesothelioom behandeling

Cystic mesothelioom is een vorm van mesothelioom die zeldzaam en altijd goedaardig. Hoewel het niet een vorm van kanker, is het nog steeds een ernstige ziekte die moeilijk te diagnosticeren vereist langetermijnmonitoring en heeft symptomen die pijnlijk zijn.

Beschrijving

Cystic mesothelioom ontwikkelt zich op het peritonium, die het dunne membraan rond de organen van de buikholte. De cysten die vorm zijn bekleed met een laag van goedaardige mesotheelcellen.

Diagnose

Cystic mesothelioom heeft bewezen moeilijk te diagnosticeren zijn. Het gebruik van uitgebreide immunohistochemische studies, elektronenmicroscopie en laboratoriumonderzoek vereist.

Behandeling

De behandeling kan al dan niet nodig zijn afhankelijk van de symptomen of pijn. Om pijn te verlichten decompressie of gedeeltelijke excisie kan worden gebruikt. Chirurgie, de cysten te verwijderen, is meestal de meest effectieve behandeling.

Wie de ziekte treft

Jonge vrouwen zijn het meest waarschijnlijk worden beïnvloed door cystic mesothelioom. Aangezien het een goedaardige vorm van mesothelioom, heeft geen invloed op de levensverwachting.

Waarschuwing

Hoewel chirurgie wordt beschouwd als de effectieve behandeling, als daardoor de cysten, is er een hoge mate van herhaling van cyste ontwikkeling.