Cushing ziekte bij baby's

Cushing ziekte bij baby's

Cushing's syndroom in de weefsels van het lichaam zijn gevoeliger voor cortisol gedurende langere tijd. Hoewel het zeldzaam is, zijn sommige kinderen van nature geboren met het syndroom.

Oorzaak

Cushing's syndroom kan optreden als gevolg van steroïde gebruik of door een natuurlijke lichaam overproductie van cortisol. Bij baby, het syndroom komt omdat de hypofyse afscheiden teveel adrenocorticotropine, waardoor weer de bijnieren een overmatige hoeveelheid cortisol in de baby bloedstroom.

Symptomen

Volgens de Children's Hospital, symptomen van Cushing bij baby's en jonge kinderen onder bovenlichaam obesitas, meer vet rond de nek, dunne armen en benen, donkere pigmentatie van de huid, acne, striae, zwakte, vermoeidheid en blauwe plekken.

Diagnose

Diagnose van het syndroom van Cushing wordt gedaan door middel van bloed-en urineonderzoek. Artsen zullen toezien op de hormoonspiegels aanwezig in zowel de baby's bloed en urine te bepalen of ze lijden aan Cushing.

Behandeling

Behandeling van het syndroom is gebaseerd op een verscheidenheid van factoren waaronder leeftijd, gewicht en verdraagzaamheid van een kind medicatie. Medicatie blokkeren de afscheiding van bepaalde hormonen is gebruikelijk. Soms is een operatie nodig is, als het syndroom veroorzaakt tumoren ontwikkelen de bijnieren.

Potentiële

Onbehandelde Cushing kan een verscheidenheid van ernstige complicaties, met inbegrip van de dood veroorzaken. De adrenale tumoren die zich vormen als gevolg van het syndroom levensbedreigend. Als u vermoedt dat uw kind lijdt aan het syndroom van Cushing, is het noodzakelijk dat u medische hulp te zoeken zo snel mogelijk.