CRM Feiten

CRM Feiten

Customer relationship management of CRM, is een veel gebruikte strategie voor het beheer van de interacties van een bedrijf met klanten en afnemers. Het algemene doel van CRM is om nieuwe klanten aan te trekken, huidige klanten te behouden, de invoering van de voormalige klanten terug in het bedrijfsleven en de kosten van diensten en marketing promoties te minimaliseren.

Fasen

CRM bestaat uit drie fasen die helpen de relaties tussen een bedrijf en haar klanten te behouden. Deze omvatten de planfase, assessment fase en uitvoeringsfase. De planningsfase wordt gebruikt om nieuwe campagnes te plannen en benaderingen naar klanten, met behulp van marketing tools en software. De software fase omvat het selecteren van een klantenbestand voor analyse en bevat technologie, zoals data mining en online analytical processing (OLAP). De uitvoeringsfase bestaat uit interactie met de klant, het uitvoeren van campagnes en feedback bijhouden klant via callcenters, direct mail en het internet.

Strategie

CRM-software helpt bij de implementatie van een business strategie die een database van informatie over klanten en een marketing plan dat de klant informatie gebruikt om de verkoop te verhogen en het maximaliseren van de klantenservice bevordert. De CRM enterprise systeem wordt overspannen tussen verschillende afdelingen, waardoor alle medewerkers toegang of indirecte toegang tot klantinformatie.

Significantie

Veel aspecten die betrokken zijn bij CRM vertrouwen op de technologie, als de gegevens moeten worden verzameld, verwerkt en beheerd voor een succesvolle bedrijfsvoering. Bedrijven vaak zoeken naar effectieve manieren om relaties met klanten door middel van hulpmiddelen, zoals e-mail organisatoren, help-desk software en enterprise applicaties personaliseren. Dit helpt om het winnen van nieuwe klanten en klant-beheerkosten te verlagen.