CPAP Machines & Neusbijholteontsteking

CPAP Machines & Neusbijholteontsteking

Sommige CPAP (Common Positive Air Pressure) machine gebruikers klagen over het hebben van sinus infecties vaker dan gewoonlijk citeren het apparaat als de oorzaak van hun probleem. Volgens de American Association slaapapneu veel patiënten die de CPAP machine lijden aan sinus problemen zoals droogte en chronische benauwdheid.

Oorzaak van de infectie

Volgens de Mayo Clinic, zijn sinus infecties veroorzaakt door de verkoudheid, bacteriën, allergieën en schimmelinfecties. Deze infecties worden niet veroorzaakt door de CPAP-machine, maar de machine kan het probleem verergeren als ze niet goed gebruikt.

Dagelijkse schoonmaak is belangrijk

Volgens Dr Ira Shapera, DDS en slaapapneu specialist, na het CPAP-apparaat is gebruikt het is vol van bacteriën en virussen. De machinekamer, slang, masker, buizen en filter moet dagelijks worden schoongemaakt om infecties te voorkomen.

Slecht onderhoud verergert sinusproblemen

Slecht onderhoud van het CPAP-apparaat leidt tot de groei van bacteriën die sinus problemen die een patiënt misschien al zou kunnen verergeren. Hoewel de CPAP machine zelf niet leidt tot de infecties van de sinussen, kan het bewijzen gespeeld bij de introductie van bacteriën die het zou kunnen verergeren.

Schoon goed

Reinig het CPAP-apparaat elke dag. Was het masker, slang en kamer dagelijks met een milde zeep en gedestilleerd water. Wassen, spoelen en drogen aan de lucht de filter en de leidingen een keer per week en was het hoofd versnelling als dat nodig is. Vul de kamer met gedestilleerd water.

Waarschuwing

Laat het CPAP-apparaat niet gebruiken wanneer u verkouden bent of een sinus-infectie. Vraag advies van uw arts voor de juiste medicatie te gebruiken om sinus congestie en pijn te verlichten.