Counseling Technieken voor Kindergarten Studenten

Counseling Technieken voor Kindergarten Studenten

Het verstrekken van advies technieken voor de kleuterschool studenten vereist geduld en creativiteit. Jonge kinderen worden meestal gebracht aan begeleiding, of die door hun leraar, zonder begrip van het doel. Sommige kinderen kunnen het doel begrijpen, maar niet berusten bij de behandeling en willen niet om daar te zijn, waardoor de traditionele "praten therapie" uitdagend. Het maken van counseling sessies plezier en het nemen van een indirecte aanpak is gunstig voor deze leeftijdsgroep. Er zijn geschikte strategie├źn voor het werken met kleuters die kunnen worden toegepast op verschillende instellingen en therapeutische doelen.

Speltherapie

De Vereniging voor Play Therapeuten definieert speltherapie als een therapeutische aanpak die gebruik maakt van spelen te voorkomen of op te lossen psychosociale problemen. Play therapeuten ontvangen extra post-graden training voor licentiestatus. Typische instrumenten die in speltherapie omvatten een scala van poppen, poppenhuizen, zand, poppen, kunst leveringen en thuis spelen items. Kinderen en therapeuten gebruiken deze tools om deel te nemen in de therapeutische gesprekken over hun emotionele stoornis. Kinderen gebruiken het speelgoed te 'spreken' aan de counselor als ze zichzelf niet effectief kunnen uiten door middel van verbale taal.

Art Therapy

Art therapie is een begeleiding strategie die kan worden gebruikt door alle leeftijden, maar is vooral nuttig bij jonge kinderen. De American Art Therapy Association beschrijft kunstzinnige therapie als het creatieve gebruik van kunst tot emotionele welzijn te verbeteren. Beeldend therapeuten integreren beeldende kunst met psychotherapie. Zij maken gebruik van creatieve processen, zoals tekenen, schilderen, beeldhouwen en andere artistieke modaliteiten om gedachten en gevoelens te uiten. Beeldende therapie kan worden gebruikt met vrijwel elk type van psychopathologie.

Groepstherapie

Kinderen hebben vaak effectiever te leren in groepen. Peers zijn invloedrijk in de kleuterklas. Kinderen leren van het kijken naar het gedrag van andere leerlingen in de groep en ook leren van de fouten van anderen. Therapeutische groepen voor de kleuterschool studenten kleiner dan groepen voor oudere leeftijdsgroepen, idealiter 3-4 studenten per groep moet zijn. Groepen kunnen worden georganiseerd om de diverse problemen, zoals het gevoel van eigenwaarde en sociale vaardigheden aan te pakken.

Andere Sfeervolle Technieken

Een groot aantal andere suggestieve technieken, die prompt expressie, kan worden gebruikt met de kleuterschool studenten. De meeste van deze technieken helpen kinderen beter te uiten. Effectieve suggestieve technieken voor kinderen verwijderen directe druk om te spreken en hen te helpen zich meer open en eerlijk te uiten. Zin voltooiing taken, rollenspel activiteiten, client-as-therapeut activiteiten en verhalen zijn allemaal technieken die therapeutische uitdrukking van gedachten en gevoelens op te roepen.