Cotton Seed Oil in Zwangerschap

Cotton Seed Oil in Zwangerschap

Hoewel niet erg bekend, wordt katoenzaadolie vinden in tal van kruidenierswaren en wordt vaak gebruikt door commerciële restaurants. Het is goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar, maar moet worden vermeden indien mogelijk, vooral tijdens de zwangerschap, omdat het hoog in ongezond verzadigd vet. Zwangere vrouwen moeten de etiketten te lezen voordat u de aankoop van kruidenierswaren te zorgen dat ze niet onbewust inname katoenzaadolie.

Geschiedenis

Katoenzaadolie olie wordt gewonnen uit katoenzaad en heeft een deel van de Amerikaanse dieet al meer dan een eeuw, volgens de National katoenzaadproductie Association. Soms aangeduid als Amerika's oorspronkelijke plantaardige olie, het heeft een milde, nootachtige smaak en de derde plaats in de Amerikaanse productie volume achter soja- en maïsolie.

Toepassingen

Katoenzaadolie wordt vaak gebruikt om salade dressings en mayonaise, maar kan ook worden gebruikt voor het bakken van vis. Het wordt vaak gebruikt in de roerbak en andere Aziatische culinaire gerechten vanwege het hoge rookpunt (het punt waarop de olie begint te ontleden). Katoenzaadolie wordt ook gevonden in veel bewerkte voedingsmiddelen, zoals crackers, ontbijtgranen en chips, en margarine en bakvet.

Cholesterol

Katoenzaadolie is één van de ongezonde oliën omdat het een hoog verzadigd vet dat cholesterol verhogen en laag cholesterolverlagende vetten zoals enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetten, volgens Dr. Andrew Weil. Sinds het cholesterolgehalte stijgen natuurlijk tijdens de zwangerschap als gevolg van de toename van de productie van hormonen, het eten van producten die bevatten katoenzaadolie kan cholesterol verhogen tot ongezonde niveaus, ook wel bekend als hypercholesterolemie, volgens AskDr.Sears.com en Doctor's Guide.

Pesticiden

Katoen een gewas dat zwaar bespoten met pesticiden, wat kan leiden tot verontreiniging van bestrijdingsmiddelen in de olie volgens AskDr.Sears.com. Blootstelling aan pesticiden, hetzij door inademing of inslikken, kan aangeboren afwijkingen of complicaties veroorzaken tijdens de zwangerschap van een vrouw, volgens de American Pregnancy Association. Het risico op complicaties is verhoogd tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap, maar de producten die mogelijk pesticiden bevatten, moeten tijdens de zwangerschap worden vermeden. Prenatale blootstelling aan pesticiden complicaties kunnen bestaan ​​uit neurale buis defecten, hartafwijkingen, afwijkingen aan ledematen en de ontwikkeling van bepaalde vormen van kanker.

Speculatie

Katoenzaadolie bevat gossypol, dat is bekend om de productie van sperma verlagen en verminderen de mannelijke vruchtbaarheid bij ratten, volgens het European Journal of Histochemistry. De olie is in China als een mannelijke anticonceptie, maar wordt afgeraden vanwege bijwerkingen, zoals verlaagde kaliumspiegels, vermoeidheid, spierzwakte en verlamming. Vrouwen die proberen zwanger te worden moeten hun partner te adviseren om voedingsmiddelen die bevatten katoenzaadolie te voorkomen als gevolg van de mogelijke link naar verminderde vruchtbaarheid.