Cortisone Shots voor kniepijn

Cortisone Shots voor kniepijn

Knie pijn kan zo hevig zijn dat het slopende wordt. Gelukkig zijn vandaag de dag vele behandelingen beschikbaar die kunnen helpen bij het overwinnen van de pijn, waaronder cortisone shots.

Definitie

De juiste naam is cortisone corticosteroïden, en, zoals de naam aangeeft, is een steroïde. Volgens de Orthopedie en Sports Medicine van de Universiteit van Washington, "Cortisone injecties in gewrichten zijn gebruikt om de symptomen van artritis verlichten - waaronder pijn, zwelling en ontsteking -. Meer dan 50 jaar"

Time Frame

U zult waarschijnlijk ervaren pijn direct na de eerste injectie omdat de vloeistof bevat vaak een plaatselijke verdoving, die vergelijkbaar is met de Novocain tandarts gebruikt. Het voordeel van een injectie kan overal van een paar dagen tot meer dan 6 maanden, volgens KneePainInfo.com.

Voordelen

Naast de duidelijke voordelen van pijnbestrijding, het schot niet bijzonder pijnlijk te krijgen. Het is ook erg handig omdat het snel kan worden gedaan in een kantooromgeving. Cortisoneschoten kan resulteren in een aanzienlijke vertraging van verdere, meer invasieve chirurgie, zoals knieprothese.

Risico's

Er is een klein risico op een allergische reactie op de steroïde of een infectie van de injectienaalden. Uw artritis kan oplaaien een paar dagen na het schot. U kunt verkleuring van de huid in de injectieplaats ervaren.

Overwegingen

Er is tegenstrijdige gegevens over de risico's geassocieerd met steroïde shots. Volgens de Universiteit van Washington, zal uw artritis niet verslechteren en je geen schade aan je organen te riskeren, zolang je een redelijke doses steroïden gebruiken. CaringMedical.com anders onderhoudt: "cortison en andere steroïde shots van nadelige invloed op het bot, kraakbeen en zacht weefsel genezing." KneePainInfo.com seconden dit advies.