Cortisol en gewrichtspijn

Wanneer een persoon lijdt aan acute of chronische pijn in de gewrichten, kan een schot van cortisol of cortisone verlichting bieden. Zowel cortisol en cortison zijn steroïde hormonen. Cortisol is de sterkste van de twee hormonen. Cortisone is minder effectief, maar werkt voor velen. Cortisol wordt beschouwd als een metaboliet van cortison en een inactieve derivaat van cortisone die kan worden omgezet cortisone indien nodig.

Effecten

Cortisol verhoogt glucose en glycogeen bedragen in het lichaam, naar Elmhurst College in Illinois. Cortisol en cortison worden gebruikt om gewrichtspijn, die vaak het gevolg van gewrichtsontsteking te behandelen.

Expert Insight

De Mayo Clinic legt uit dat cortisone shots vaakst worden gegeven in de hand en voet gewrichten. Cortisone bestaat doorgaans uit een combinatie van een lokaal anestheticum en een corticosteroïd medicatie. Veel patiënten vinden grote opluchting van gezamenlijke verf na het ontvangen van een injectie.

Identificatie

Cortisol wordt ook wel hydrocortison. Cortisol wordt beschouwd als een typische corticosteroïde, het belangrijkste hormoon dat door de bijnier bovenop de nieren. Je lichaam produceert cortisol natuurlijk, dat je bloedsuikerspiegel hoog houdt als je niet voor een lange tijd of naar aanleiding van een allergische reactie hebben gegeten. Cortisol wordt ook geproduceerd wanneer je onder stress.

Samenstelling

De synthetische versie van corticosteroïden is vaak sterker dan wat je lichaam natuurlijk produceert. De injecties verminderen zwelling, jeuk, roodheid, allergische reacties en zijn effectief bij de behandeling van zowel acute en chronische pijn.

Risico's

Er zijn risico's verbonden aan het krijgen van een injectie van deze aard, met inbegrip van bot dood, die osteonecrose wordt genoemd; schade aan de zenuwen; gezamenlijke infectie; verzwakking of scheuring van een pees; dunner worden van de huid op de plaats van de injectie; en een tijdelijke opflakkering van ontsteking en pijn in het gewricht. Het bot op de plaats van de injectie kunnen dunne en de huid rond waar van injectie kunnen verlichten of zelfs wit worden.

Grenzen

U kunt alleen een beperkt aantal cortisone shots, omdat er te veel injecties zal leiden tot een verslechtering van het kraakbeen van het gewricht. Die lijden aan niet ontstekingen of artrose meestal beperkt tot vier cortisoneschoten per joint volgens de Mayo Clinic. Als u zijn getroffen met reumatoïde artritis, kunt u een schot per joint per maand krijgen.