Coronary Artery Disease Severity Definities

Kransslagaders bloedvaten die nutriënten naar de hartspier. Wanneer deze slagaders zijn geblokkeerd, kan het hart niet genoeg voedingsstoffen en zuurstof, die coronaire hartziekten veroorzaakt niet ontvangen. Deze ziekte kan leiden tot een hartaanval of hartstilstand.

Symptomen

Een symptoom van coronaire hartziekte angina, een dichtheid en pijn gevoel in de borst. Andere symptomen zijn onder meer kortademigheid en zwakte.

Diagnose

De diagnose wordt gedaan door evaluatie familiegeschiedenis en het nemen van bloedtesten. Een EKG wordt verwezen in de hartslag geëvalueerd. De arts kan de patiënt uitvoeren van een stresstest en later een X-ray op een uitbreiding van de spier te detecteren.

Behandeling

Voor ernstige coronaire blokkade, wordt een angioplastiek uitgevoerd om plaque van de vaatwanden te verwijderen. De arts zal ook medicijnen, zoals ACE-remmers, bètablokkers en calciumkanaalblokkers voorschrijven. Dieet en lichaamsbeweging worden ook aanbevolen.

Het voorkomen

Veranderingen in levensstijl kunnen helpen bij het voorkomen van coronaire hartziekte. Diëten lage cholesterol en inname van omega-3-vetzuren voorkomen de opbouw van plaque. Cardio oefening vermindert ook de kans op de ziekte.

Betekenis

Coronaire hartziekte is een ernstige aandoening die kan leiden tot een hartaanval en de dood. De cellen in het hart niet in staat om voldoende bloed te ontvangen, waardoor de hoeveelheid zuurstof ontvangen. De cellen blijven sterven totdat het hart niet kan pompen houden, waardoor een hartaanval.