Coronary Artery Disease Behandeling Opties

Coronaire hartziekte is een aandoening die optreedt wanneer de kransslagaders geblokkeerd raken vetstoffen. Deze blokkades kunnen uiteindelijk leiden tot hartaanvallen, zonder de juiste behandeling. Coronaire hartziekte kan vaak worden behandeld met een aangepast dieet, regelmatige lichaamsbeweging en het vermijden van ongezonde gewoonten. Echter, soms medicijnen en chirurgische ingrepen vereist.

Het eten van een hart gezond dieet

Het eten van een hart gezond dieet dat is laag in vet en zout kan helpen om verdere coronaire schade te voorkomen. Een hart gezond dieet moet rijk aan vezels en bevatten veel verse groenten en fruit. Ook consumeert vis regelmatig aanbevolen.

Regelmatige lichaamsbeweging

Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen met het gewicht onderhoud en kan verbeteren de doorbloeding in het hart.

Het vermijden van ongezonde gewoonten

Personen met coronaire hartziekte moet vermijden het roken van tabak of het drinken van grote hoeveelheden alcohol.

Medicijnen

Medicijnen kunnen gebruikt worden om behandeling van coronaire hartziekten. Medicijnen kunnen die omvatten die bloeddruk en cholesterol regelen. Ook kan medicatie worden gebruikt om het risico op bloedstolsels.

Chirurgische ingrepen

In ernstige gevallen kan een operatie nodig zijn om coronaire hartziekte. Angioplastie kan worden uitgevoerd om te openen of verwijden de kransslagaders. In sommige gevallen kan een bypassoperatie worden aanbevolen als de kransslagaders niet kan worden gerepareerd.