Contra-indicaties van Epson Zouten

Bitterzout, ook bekend als magnesiumsulfaat, is een mineraal lichaam nodig heeft om te functioneren. Epsom zout is oraal in te nemen als een laxeermiddel en magnesiumtekort te behandelen. Intraveneus, het is gebruikt om vroeggeboorte te stoppen, te voorkomen hersenverlamming bij neonaten en behandeling van acute astma-aanvallen. Epsom zout gemengd met badwater kan helpen kalmeren jeukende laesies, vooral die als gevolg van herpes infectie. Epsom zout is over het algemeen veilig en goed verdragen, maar er zijn bepaalde mensen voor wie het gevaarlijk kan zijn.

Kidney Disease

Mensen met een nierziekte hebben meer kans dan anderen om hypermagnesiëmie ontwikkelen. Hypermagnesiëmie is een aandoening waarbij teveel magnesium accumuleert in de bloedbaan. Gezonde nieren kunnen tubulaire re-absorptie te verminderen tot bijna niets om snel te ontdoen van overtollig magnesium krijgen. Beschadigde of falende nieren kan niet magnesium uitscheiden zo effectief. Hierdoor hypermagnesiëmie waarschijnlijker, zelfs met therapeutische dosering. Hypermagnesiëmie kan spierzwakte, slappe verlamming, lage bloeddruk en hartstilstand veroorzaken. De behandeling bestaat uit dialyse en ondersteunende zorg.

Hart-en vaatziekten

Epsom zout fungeert als een vasodilator. Vaatverwijders ontspannen de spieren in de wanden van de bloedvaten, waardoor ze te verbreden. Dit kan een sterke daling van de bloeddruk veroorzaken. Als de bloeddruk daalt, het hart harder werken om het lichaam te laten functioneren. Ongezonde harten mogelijk niet de stress. Ritmestoornissen en hartstilstand kan leiden. Epsom zout dienen specifieke hartproblemen, maar wordt nauwkeurig gecontroleerd door een arts in deze gevallen.

Hypocalciëmie

Magnesium en calcium zijn concurrerende mineralen. Magnesium kan sommige calcium van het krijgen geabsorbeerd blokkeren. Dit kan gevaarlijk zijn in mensen die al last hebben van hypocalciëmie, zoals magnesium de aandoening ernstiger kunnen maken. Ernstige hypocalciëmie presenteert meestal met convulsies, spierkrampen, congestief hartfalen en tetanie. Hypocalcemie wordt behandeld met intraveneus calcium en vitamine D.

Blindedarmontsteking

Mensen met een blindedarmontsteking of tekenen van appendicitis moet niet Epsom zout oraal te nemen. De meest voorkomende symptomen van appendicitis zijn kwadrant rechtsonder buikpijn, misselijkheid, braken en lichte koorts. Epsom zout trekt water in de darmen en kan veroorzaken intestinale spieren doen samentrekken. Deze combinatie kan leiden tot een ontstoken appendix te scheuren, wat leidt tot peritonitis. Peritonitis is levensbedreigend en vereist onmiddellijke chirurgische ingreep.