Computer Games en verslaving onder studenten

Computer Games en verslaving onder studenten

Studenten vandaag een leven van moderne gemakken, waar gezelligheid en ontspanning vaak worden vervangen door het gebruik van elektronica voor entertainment. Zij geven de voorkeur aan hun dagen binnenshuis doorbrengen op een computer of video game console dan buiten sporten of sporten. De beschikbaarheid van elektronische afleiding is een factor die bijdraagt ​​tot een opkomende trend in de computer gameverslaving onder studenten.

Oorzaken

Studenten kunnen zich tot computerspelletjes tot gevoelens van angst of depressie te verlichten. Zij kunnen verlegen, eenzaam of snel afgeleid zijn. Zij kunnen gebruik maken van videogames als een stress reliever of een manier om te gaan met negatieve gevoelens of gebeurtenissen. Studenten ook verslaafd aan computerspelletjes worden omdat ze gebruik maken van de games als een afleiding van verantwoordelijkheden, zoals huiswerk en klusjes. Studenten die last hebben van drugsverslaving of stoornissen in de impulsbeheersing zijn het meest kwetsbaar voor computerspel verslaving.

Borden

Er zijn verschillende aanwijzingen te zoeken wanneer er een bezorgdheid over computerspel verslaving. De student kan spoor verliezen van de tijd tijdens het spelen van games of niet in staat zijn om te stoppen na enkele pogingen. De student kan beginnen te kiezen voor het spelen van computerspelletjes loop van de tijd doorbrengen met vrienden en familie. Er kan een plotseling ontstaan ​​van gewelddadig gedrag zijn als de student wordt onderbroken tijdens een computerspel.

Effecten

Effecten van computerspel verslaving variëren, afhankelijk van de ernst van de verslaving. Sommige studenten die verslaafd zijn aan computerspelletjes hebben meer gewelddadige uitbarstingen, waardoor ze te krijgen in fysieke gevechten en verbale ruzie met vrienden, familie en leraren. Studenten met deze verslaving kan ook achterop raken in hun schoolwerk, wat resulteert in lagere rangen. Computerspel verslaving kan ook leiden tot carpaal tunnel syndroom, gespannen visie, hoofdpijn, rugpijn en slaapproblemen.

Oplossingen

Er zijn verschillende methoden om studenten te helpen herstellen van computerspel verslaving. Studenten kunnen omgaan met negatieve gevoelens of depressie door te oefenen en mediteren. Ze kunnen ook professionele hulp te zoeken van een raadgever van de redenen achter de verslaving en hoe effectief om te gaan met die gevoelens te ontdekken. Er zijn ook steungroepen beschikbaar waar studenten elkaar kunnen ontmoeten met andere mensen omgaan met de computer gameverslaving.