Complicaties van Rapid Weight Loss

Complicaties van Rapid Weight Loss

We weten allemaal dat overgewicht een groot aantal gezondheidsproblemen kan veroorzaken, maar het afstoten van die extra kilo's te snel kan net zo gevaarlijk zijn. Of je bent crash dieet, het nemen van een gewichtsverlies supplement als phentermine of overweegt gastric bypass of andere operatie, moet u de risico's en complicaties die betrokken zijn bij een snelle gewichtsverlies te overwegen.

Definitie van Rapid Weight Loss

Veel mensen zullen verliezen zo veel als 5 tot 10 pond van water in de eerste week of twee van een gewichtsverlies programma, maar dan met een normaal gewicht verliescijfers vertragen. Snel gewichtsverlies wordt doorgaans gedefinieerd als vaste verliezen meer dan 2 tot 3 pond per week langer dan twee weken, volgens de Mayo Clinic.

Systemische effecten

Je lichaam heeft een bepaald aantal calorieën alleen functioneren. Wanneer u drastisch het aantal calorieën u inneemt in te verminderen, uw lichaam niet alleen vet te verbranden - het zal mager spierweefsel evenals orgaanweefsel branden vanuit je hart, de nieren en de lever. Dit kan nierfalen, leverfalen en zelfs een hartaanval of een beroerte veroorzaken.

In een poging om zichzelf te voorzien van de voedingsstoffen die het nodig heeft, zal je lichaam ook calcium te nemen van je botten, waardoor ze zwak en gevoelig voor breuken of - op lange termijn - tot osteoporose.

Minder bekende Complicaties

Een van de minst bekende complicaties van snelle gewichtsverlies is galstenen. Als je lichaam is metaboliseren vet, kan het uw lever om meer cholesterol te absorberen. Gebrek aan de juiste voedingsstoffen kan ook uw galblaas te houden van het legen van gal en galstenen kunnen ontwikkelen.

Uitdroging kan ook een probleem zijn, vooral onder mensen die werken uit te veel, lopers, en de mensen die het nemen van phentermine, die dorst onderdrukt, evenals de eetlust. De makkelijkste manier om te verblijven op de top van uw inname van water is een 64 oz vullen. bak met water elke ochtend en zorg ervoor dat je het af voor het slapen gaan.

Cosmetische effecten

Een van de meest voorkomende klachten na een zeer snelle gewichtsverlies is overtollige, losse huid. Wanneer je "crash-dieet" bent u niet alleen het verliezen van vet sneller dan je huid weer kan stuiteren, bent u waarschijnlijk te beroven van de zeer voedingsstoffen - vetten - die het nodig heeft om zijn elasticiteit te behouden.

Bij mensen naderen hun jaren '50 en daarbuiten, kan dit met name invloed hebben op uw gezicht, waardoor u een getekende look, dat is het tegenovergestelde van het gezonde, jeugdige gloed je werkt om te bereiken.

Sommige lijners ook last van haaruitval, omdat ze niet het verkrijgen van de juiste voedingsstoffen. Het nemen van multivitaminen is een goede manier om dit te voorkomen.

Psychische / emotionele overwegingen

Veel mensen dragen extra gewicht als een afweermechanisme; een manier om andere mensen op afstand te houden, of om zelf te houden van wordt gezien als seksueel aantrekkelijk. Als deze "beschermende" laag te snel wordt ontdaan weg, kan dit leiden tot verhoogde angst en afhankelijkheid van andere ongezonde manieren van omgaan.

Andere mensen worden zo verslaafd aan succesvol gewichtsverlies dat ze anorexia of bulimisch.

Preventie / Solution

Van nabij toe op uw gewichtsverlies. Als het gaat om £ 3 overschrijden. een week, pas uw oefening routine of dieet om de snelheid van het verlies te vertragen, of vraag uw arts om advies. Snel gewichtsverlies kan een symptoom zijn van ernstige medische aandoeningen.

De Mayo Clinic beveelt aan dat mensen het verliezen van gewicht snel - vooral degenen die een gastric bypass of lap-band chirurgie - het vinden van een steungroep om hen te helpen omgaan de emotionele problemen die snel gewichtsverlies kan omringen.

Met behulp van moisturizers, blijven uit de zon en zorg ervoor dat je genoeg gezonde vetten in uw dieet kan ook een lange weg naar het houden van uw huid soepel gaan, zelfs tijdens periodes van langdurige gewichtsverlies.