Complementaire en Alternatieve therapieën voor Epilepsie

Complementaire en Alternatieve therapieën voor Epilepsie

Epilepsie is een aandoening veroorzaakt elektrische signalen in de hersenen sterk reageren waardoor semi-frequente aanvallen, volgens de Mayo Clinic. De ernst van de aanvallen afhankelijk van de persoon. Sommige aanvallen kunnen mild met weinig zijn om geen stuiptrekkingen, terwijl andere aanvallen ernstig kunnen zijn en leiden tot full-body stuiptrekkingen. Alternatieve en gratis epilepsie behandelingen kunnen effectief zijn, maar nooit een behandelplan te beginnen zonder eerst te bespreken met uw arts.

Neuro / Cognitieve gedragstherapie (CGT)

De Neurobehavioral / Cognitieve gedragstherapie is ontworpen om aanvallen triggers te identificeren en te creëren technieken om de frequentie van de aanvallen te verminderen. Deze methode werd ontwikkeld door Dr Donna J. Andrews en Dr Joel Reiter van de Andrews / Reiter Epilepsy Research Program. De basis van deze therapie ligt in het idee dat epilepsie is een gedragsstoornis. De symptomen van epilepsie (aanvallen) kan worden veroorzaakt door bepaalde situaties of emotionele niveaus. Door te leren deze triggers en ontwikkelen van een zelfcontrole routine de frequentie of ernst van aanvallen kan worden verminderd. Het succes van deze therapie is dan 80 procent, volgens de Andrews / Reiter Epilepsy Research Program.

Lage glycemische index Behandeling (LGIT)

De lage glycemische index Behandeling (LGIT) programma beperkt de hoeveelheid voedsel die ervoor zorgen dat de bloedsuikerspiegel te verhogen. De basis van dit programma is om de hoeveelheid en het type koolhydraten gegeten te monitoren. Volgens Omgaan met epilepsie moeten alle koolhydraten een glycemische index onder de 50 en de totale inname van koolhydraten, variërend van 40 tot 60 gram per dag te hebben. Het exacte type van dieet plan is individueel aangepast te helpen de hoeveelheid aanvallen te verminderen. Volgens de American Academy of Neurology, 10 van de 20 ingeschreven in deze therapie ervaren ten minste een 90 procent reductie in de frequentie van aanvallen. Praat met uw arts om een ​​persoonlijk dieet plan te ontwikkelen.

Aromatherapie

Aromatherapie technieken kunnen helpen de frequentie van de aanvallen te verminderen door het bevorderen van ontspanning in de hersenen, volgens Tim Betts van de Universiteit van Birmingham Inbeslagneming kliniek in het Queen Elizabeth Psychiatric Hospital in Birmingham, UK. Het behandelplan houdt normaal gezien de keuze van een van de volgende oliën: Ylang Ylang, Lavendel, Bergamot, Kamille of Jasmine en het plaatsen van een kleine druppel op je kussen en het inademen van de geur onmiddellijk voor het naar bed gaan. Behandelingen omvatten ook full-body massages met de olie. Daar deze oliën zijn in vet oplosbare verbindingen kunnen worden geweekt in de huid en gedistribueerd door het lichaam in de bloedbaan, volgens omgaan met epilepsie. Wanneer een patiënt voelt een epileptische aanvallen kan worden geactiveerd, ze snel inhaleren de olie om de geest te ontspannen en eventueel voorkomen van een epileptische aanvallen. Volgens de universiteit van Birmingham Inbeslagneming Clinic meer dan 50 procent van de patiënten die deze behandeling methode gebruiken ervaren een vermindering van de frequentie van de aanvallen, terwijl 35 procent van de patiënten niet meer aanvallen hebben. Let op, de eerder genoemde studie was niet een gecontroleerde studie.