Combinatie Chemo & Radiation Therapy voor pancreaskanker

Kanker van de pancreas ontstaat wanneer kwaadaardige cellen aanvallen de pancreas. Omdat de alvleesklier is een klier die meerdere taken, zoals het afscheiden belangrijke hormonen en verteringsenzymen uitvoert, kanker van de alvleesklier worden gecompliceerd. Deze vorm van kanker toont ook bijna geen symptomen tot een gevorderd stadium heeft bereikt, en daardoor behandeling is moeilijk.

Bestraling en chemotherapie

Straling is een geaccepteerde werkwijze voor het behandelen van alvleesklierkanker. Met deze werkwijze wordt energierijke straling in de vorm van x-stralen aan de patiënt om de kwaadaardige cellen te doden. Dit kan uitwendig worden toegediend, wanneer deze stralen worden doorgegeven aan de patiënt, of intern, wanneer radioactieve materialen geplaatst nabij het getroffen gebied. Dit kan kankercellen, maar ook aangrenzende gezonde cellen te vernietigen. Een ander nadeel van bestralingstherapie is dat het bijwerkingen, zoals misselijkheid, braken, diarree en vermoeidheid kan veroorzaken.

Chemotherapie, anderzijds, is het gebruik van middelen om de groei van kankercellen te stoppen. Ook hier kunnen medicijnen worden geïnjecteerd door de ader of spier, of kan oraal worden ingenomen. Regionale chemotherapie, of de injectie van geneesmiddelen bij de pancreas, is in sommige gevallen mogelijk.

Bij alvleesklierkanker, radiotherapie komt minder vaak voor dan chemotherapie om twee redenen. Eerst straling beter geschikt om gelokaliseerde kanker en tegen de tijd pancreaskanker gedetecteerd, is de kanker gewoonlijk begonnen te verspreiden. In die gevallen waarin de oncoloog is ervan overtuigd dat maligniteit goed is gelokaliseerd, wordt straling beschouwd als een alternatief. Ten tweede, de pancreas moeilijk toegankelijk vanwege de locatie in het lichaam.

Combinatie Behandelingen

In veel gevallen, bestraling en chemotherapie gecombineerd alvleesklierkanker te behandelen. Dit wordt gedaan in een poging om de kanker te beheersen zo veel mogelijk en staat bekend als chemo. Volgens het National Cancer Institute, patiënten met kanker die kan worden aangeduid als "borderline resectabel" krijgen deze combinatie. Dit betekent dat er ruimte is voor de cellen om te worden gekrompen en voor de kanker te worden of te blijven gelokaliseerd, zodat de operatie, wanneer het wordt uitgevoerd, kan de maligniteit helemaal te verwijderen.

Normaal radiotherapie vooraf chemotherapie om de eenvoudige reden dat de bestaande kankercellen eerst vernietigd en gestopt verspreiden voordat ze kunnen worden behandeld met geneesmiddelen.

Radiotherapie en chemotherapie samen gebruikt omdat elk een iets andere functie. Radiotherapie is een gerichte therapie, wat betekent dat alleen vernietigt kankercellen in het gebied waar de radiogolven toegediend. Chemotherapie, anderzijds, is een systemisch geneesmiddel. Het kan vernietigen kankercellen in het hele lichaam. Bij radiotherapie eerst wordt gebruikt, kan deze kankercellen op de primaire plaats van de kanker. Chemotherapie kan vervolgens worden toegediend aan proberen kankercellen die mogelijk in het organisme en / of microscopische kankercellen die verspreid systeem van het pancreas roeien.

Drugs Gebruikt

De gemeenschappelijke geneesmiddelen voor chemotherapie gebruikt om kanker van de alvleesklier te behandelen zijn gemcitabine, fluorouracil, docetaxel, cisplatine en mitomycine of mitomycine C Kyowa. Andere nieuwe generatie geneesmiddelen zijn onder meer capecitabine, oxaliplatin en irinotecan, en worden getoond veelbelovend in het produceren van betere resultaten te zijn.