Combinatie behandeling voor depressie en ADHD

Omdat depressie en ADHD vaak samen kunnen optreden, wordt de behandeling voor beide vaak gecombineerd. Gecombineerde behandeling van depressie en ADHD omvat zowel medicatie en gedragstherapie en kunnen effectiever dan een enkele behandeling voor zowel depressie en ADHD alleen.

Stimulerende en niet-stimulerende medicijnen

Stimulantia worden vaak gebruikt in de behandeling van ADHD en zowel methylfenidaat en amfetaminen. Een nieuwere, niet-stimulerende drug genaamd atomoxetine heeft ook aangetoond grote belofte in het beheersen van ADHD sypmtoms. Deze kunnen worden gebruikt in combinatie met antidepressiva therapieën ook.

Antidepressieve medicatie

Antidepressiva medicijnen zijn gevonden aan de onoplettendheid, hyperactiviteit en impulsiviteit geassocieerd met ADHD verlichten. Deze omvatten verscheidene klassen van geneesmiddelen, de tricyclische antidepressiva SSRI (Prozac-achtige geneesmiddelen) en MAO (die minder vaak gebruikt vanwege bijwerkingen). Antidepressiva kunnen alleen of in combinatie met ADHD medicijnen en / of gedragstherapie gebruikt.

Gedragstherapie

Gedragstherapie is een van de meest voorkomende behandelingen van ADHD en depressie omdat het geen bijwerkingen veroorzaakt. Combinatie behandelingen voor depressie en ADHD zijn doorgaans voorzien van gedragstherapie, van het vasthouden aan een schema en het gebruik van organisatie strategieën om eenvoudige stress relief technieken, cognitieve therapie en eigenwaarde therapie.

Niet-medicamenteuze behandeling van Depressie en ADHD

Oefening is een nuttige behandeling in combinatie met ofwel medicatie of gedragstherapie behandeling van depressie en ADHD, en de gezondheidsvoordelen van lichaamsbeweging ook helpen verlichten van de ernst van de symptomen. Meditatie en ontspanningstechnieken zijn andere populaire niet-medicamenteuze behandelingen voor depressie en ADHD, samen met gesprekstherapie.

Dieet

Dieet veranderingen kunnen ook nuttig in combinatie behandeling van ADHD en depressie. Vermijden van bepaalde voedingsmiddelen en stoffen, zoals alcohol, geraffineerde suiker en cafeïne en toenemende inname van voedingsmiddelen met omega-3 vetzuren en vitamine B kan helpen beheren symptomen van depressie en ADHD.

Herbal Behandeling van Depressie en ADHD

Bepaalde kruiden, zoals St. Janskruid en Ginkgo Biloba, worden ook verondersteld om te helpen verlichten systemen van zowel depressie en ADHD, vooral vermoeidheid (depressie) en de focus en concentratie (ADHD). Kruiden kunnen interageren en leiden tot ernstige bijwerkingen bij gebruik in combinatie met andere medicijnen, dus moet u contact op met uw arts, voordat u het combineren van kruiden en behandeling voorschrijven.

Conclusie

Combinatiebehandelingen depressie en ADHD vaak gebruikt omdat ze effectiever dan enkelvoudige behandelingen. Combinatie behandeling betekent niet dat medicatie noodzakelijk is, kan het een mix van praten en gedragstherapie met meditatie of een andere combinatie van de bovenstaande zijn.