Colon Cancer Rugpijn Symptomen

Darmkanker is de meest voorkomende digestieve kanker en kan vaak weinig symptomen al geruime tijd tot de ziekte is uitgebreid. Om deze reden is het belangrijk om de vroege waarschuwingssignalen van darmkanker en waarom veel artsen raden periodieke screening tests en examens om de ziekte zo vroeg mogelijk te vangen herkennen.

Colon Cancer en rugpijn

Darmkanker veroorzaakt weinig symptomen in een vroeg stadium, en pijn in de rug is een ongewoon symptoom. Rugpijn en darmkanker zijn niet per se correleren concepten; de dikke darm is een hol orgaan met gespierde, enigszins elastische wanden, massa's zoals tumoren veroorzaken weinig symptomen totdat ze zijn vrij groot en gevorderden. Ook, omdat de inhoud van het colon zijn zeer vloeistofbasis, met water wordt geabsorbeerd als ontlasting passeren langzaam door de lengte van het colon vormt verandering in de darm door obstructie pas optreedt colon tumoren vrij groot.

Mogelijke symptomen van Colon Cancer: Occult Bleeding

Bloeden in de dikke darm is een belangrijke waarschuwing symptoom van darmkanker. Bloedverlies die duidelijk en helder rood is echter geen typische vaststelling van darmkanker. Heldere rode bloedcellen, zoals zichtbare strepen op de ontlasting en toiletpapier meestal beteekent bloeden vlakbij de buitenkant van het lichaam, zoals bloeden aambei of bloedverlies uit een anale kloof, maar het niettemin nodig evaluatie door een arts. Bloedverlies dat een teken van darmkanker gewoonlijk "geheim" betekent dat het is verborgen in de ontlasting en niet duidelijk. Kruk monsters worden getest met chemicaliën die de aanwezigheid van bloed in de ontlasting kan identificeren. Een dergelijke test is vaak routineonderzoekstest uitgevoerd tijdens lichamelijk onderzoek de aanwezigheid van occult bloed beoordelen.

Mogelijke symptomen van Colon Cancer: Vermoeidheid en bloedarmoede

Aangezien tumoren veroorzaken weinig symptomen zelf, tekenen en symptomen van chronische bloedverlies kan het eerste symptoom te ontstaan. Chronische bloedverlies, zelfs in zeer kleine hoeveelheden, kan leiden tot anemie, wat een waarschuwing van darmkanker. Het lichaam is niet in staat om rode bloedcellen te maken zo snel als ze verliest, en een laag aantal rode bloedcellen - aangeduid als bloedarmoede, resultaten.

Rode bloedcellen transporteren zuurstof door het lichaam. Wanneer er een gebrek aan normale rode bloedcellen nummers, de zuurstof-dragende capaciteit verminderd en kan leiden tot vermoeidheid, een onvermogen om zichzelf en duizeligheid uitoefenen. Bij een routine bloedonderzoek blijkt bloedarmoede, zal een arts te zoeken naar een oorzaak van die bloedarmoede, inclusief het testen op occult bloed in de ontlasting uit te sluiten darmkanker.

Kan Colon kanker veroorzaken rugpijn?

Zoals uitgelegd, "rugpijn" is niet een typische of vroeg teken van darmkanker, maar kan optreden bij gevorderde ziekte als de tumoren beginnen om de doorgang te belemmeren door de dikke darm. De dikke darm is een sterke spier in zijn wand die contracten gecoördineerde golfbeweging, genaamd peristaltiek, die dient om de inhoud van het colon aan te duwen naar de buitenkant van het lichaam als water wordt geabsorbeerd en de ontlasting vaster. Als er een verstopping in de dikke darm, kan krampen pijn optreden. De pijn vaak komen en gaan, in plaats van constant. Deze pijn wordt meestal gevoeld in de buik, maar als obstructie gedeeltelijk of vroeg en constipatie veroorzaken, kan een vaag gevoel van volheid en een opgeblazen gevoel leiden. Als gevolg van de obstructie, zijn ontlasting niet volledig geëvacueerd, zodat mensen met darmkanker vaak kunnen hebben het gevoel dat de stoelgang onvolledig en kan beginnen te veel tijd doorbrengen in de badkamer een poging om het gevoel te verlichten.

Acute buikpijn en darmkanker

In sommige gevallen kunnen tumoren ongemerkt of onopgemerkt groeien tot ernstige schade en verzwakking van de wand van de colon heeft plaatsgevonden. In dergelijke gevallen, perforatie, waardoor een gat, kan door de wand van de colon in de nabijheid van de tumor vormen. Wanneer dit gebeurt, gevoeligheid voor druk en pijn voorkomen op de plaats van de perforatie. Als het gat groot genoeg is om lekkage van de inhoud van de colon in de buikholte toe, kan acute pijn met koorts en ontsteking voorkomen. Peritonitis betekent ontsteking van de onderste buikholte, kunnen uiterst pijnlijk. De buik wordt extreem mals aan te raken, en lopen en zelfs ademhalen en hoesten - alles wat de bewegingen van de darmen ontstoken over in de ontstoken buikholte - is pijnlijk. Acute peritonitis is een chirurgische noodsituatie en de perforatie in de darmwand moet worden gerepareerd.