Colitis Ulcerosa Symptomen bij kinderen

Colitis ulcerosa is een inflammatoire darm ziekte die wordt gekenmerkt door een irritatie en ulceratie in het slijmvlies van zowel de colon en het rectum. Net als andere darmaandoeningen, colitis ulcerosa brengt een aantal verontrustende, soms ondraaglijk, symptomen. Hoewel er momenteel geen genezing voor deze ziekte, kan het meestal worden behandeld en beheerd om de intensiteit en de frequentie van de symptomen bij kinderen (en volwassenen) te verminderen.

Diarree

Volgens de Mayo Clinic, zullen de meeste mensen die lijden aan colitis ulcerosa meestal episoden van diarree tijdens een aanval. Dit kan zelfs leiden tot een kind naar het toilet een onthutsend aantal keer in een enkele dag

Uitdroging

Door de toename van stoelgang en de vloeistof verloren door deze bewegingen, dat kinderen uitdrogen.

Kramp

Een kind met colitis ulcerosa kunnen ook last buikkrampen, niet met diarree en stoelgang.

Bloeden

Afhankelijk van de ernst van de irritatie en ulceratie van colitis ulcerosa, kan een kind ook merken bloed in zijn ontlasting, bloeden uit zijn rectum of een combinatie van beide.

Eetlust en gewicht

Deze twee specifieke symptomen gaan meestal hand in hand wanneer een kind is het omgaan met colitis ulcerosa. Omdat deze ziekte treft het spijsverteringsstelsel, kan een kind eetlust, die uiteindelijk vraagt ​​een zekere mate van gewichtsverlies verliezen.