Cold Vs. Griep

Cold Vs.  Griep

Verkoudheid en griep zijn besmettelijk ziekten veroorzaakt door virussen die de luchtwegen slaan. Het kan moeilijk zijn om het verschil tussen de symptomen te vertellen, maar het hebben van een verkoudheid of griep kun je ellendig te maken en je land in bed voor een paar dagen.

Symptomen

De symptomen van een verkoudheid zijn hoesten, keelpijn, verstopte en / of loopneus, niezen en borst congestie. De symptomen van de griep zijn koorts, droge hoest, pijn, pijn en koude rillingen, vermoeidheid, hoofdpijn en ernstige pijn op de borst.

Duur

Verkoudheidssymptomen oppervlak geleidelijk over enkele dagen, terwijl de griep plotseling kan zijn binnen 3-6 uur. Een koude kan duren ongeveer een week, terwijl de griep op kunt hangen voor een week of meer.

Remedies

Verkoudheid remedies zijn: koud medicijnen, antihistaminica, expectorants en neusspray. Rest, drinken vloeistoffen, gorgelen met warm zout water, en het nemen van aspirine of paracetamol kan helpen. Een antiviraal medicijn tegen griep wordt soms voorgeschreven voor risicojongeren mensen.

Waarschuwingen

Griepsymptomen kan ontwikkelen tot een longontsteking die een verblijf in het ziekenhuis kan vereisen. Als keelpijn langer duurt dan 48 uur, moet een streptest worden uitgevoerd.

Het voorkomen

Het krijgen van een jaarlijkse griepvaccin, voor de mond bij niezen of hoesten, het wassen van je handen en het toepassen van antibacteriƫle gel, het vermijden van contact met zieke mensen, en het houden van uw handen uit de buurt van uw ogen, neus en mond zal helpen voorkomen dat zowel verkoudheid en griep.