Cold Feet Na Kanker

Cold Feet Na Kanker

Het hebben van koude voeten is een veel voorkomende bijwerking van chemotherapie behandelingen van kanker. Sommige geneesmiddelen voor chemotherapie zal het zenuwstelsel tegelijkertijd zijn ze bezig om de kankercellen te doden schaden. Deze schade aan de zenuwen, of neuropathie, is wat de oorzaak van de koude voeten ervaren door sommige kankerpatiënten.

CIPN

Volgens de American Cancer Society, begint chemotherapie-geïnduceerde perifere neuropathie vaak in de voeten van een persoon, maar die ook op de handen ook. De symptomen van CIPN kan erger worden na verloop van tijd.

Duur

Het National Cancer Institute stelt dat veel problemen met het zenuwstelsel zal verdwijnen binnen een jaar na het beëindigen van de chemotherapie. Sommige kunnen blijven gedurende het leven van een patiënt.

Factoren

Het type en de hoeveelheid chemotherapie drugs een patiënt kan invloed hebben op hoe lang een persoon lijdt aan koude voeten. Aanvullende factoren omvatten iemands leeftijd en of de patiënt andere ziekten die het zenuwstelsel aantasten, zoals diabetes.

Seek Help

Patiënten die last hebben van koude voeten moeten het symptoom aan hun arts te melden. Als ze nog steeds behandeling ondergaat, moet de arts om de dosering te verminderen of op te schorten, totdat de behandeling van de symptomen te verlichten.

Alternatieven

Er zijn therapieën helpen genezen beschadigde zenuwen. Deze omvatten massage en acupunctuur.