Cocoa Butter & de Zon

Cacaoboter is eeuwenlang gebruikt als een huid beschermer en moisturizer. Er zijn mythen die het zal helpen de huid te beschermen tegen de zon. Hoewel het wat beschermingskwaliteiten, zal het niet voorkomen dat UV-stralen van de huid penetreren.

Oorsprong

Cacaoboter wordt vaak gebruikt in West-Afrika, omdat de westelijke kust van Afrika is waar 43 procent van de cacao wordt geproduceerd. Mensen in deze regio van de wereld krijgen veel blootstelling aan de zon, zodat ze wrijf deze boter op hun lichaam om aanbranden te voorkomen. Ernstige brandwonden remmen ze van het naar buiten gaan naar meer blootstelling aan de zon.

Bescherming

Cacaoboter is rijk aan vitamine E, dus is het handig om te helpen beschermen tegen schade door de zon, maar het is niet de huid te beschermen tegen de schadelijke UV-stralen van de zon. Met behulp van cacaoboter helpt kalmeren je huid als je verbrand. Het wordt gebruikt als een natuurlijke remedie voor zonnebrand en wind branden. Met behulp van cacaoboter helpt de huid te beschermen, zodat er geen verdere schade is gedaan en dus de stroom brandwonden kan genezen.

Moisturizing

De hydraterende eigenschappen van cacaoboter helpen verzachten van de effecten van de zon. Zelfs als je niet verbrand worden, kan uw huid nog steeds last uitdroging als gevolg van de blootstelling u verduren. Wanneer je in de zon, je zweet en verliest water die de huid aantast. Cacaoboter helpt aanvullen wat verloren is gegaan als gevolg van blootstelling aan de zon.

Toegevoegd SPF

U kunt typen cacaoboter die lotions met SPF bescherming in hen vinden. Deze lotions u helpen voorkomen dat het absorberen van schadelijke UV-stralen. Echter, het verdunnen van de cacaoboter wegneemt enkele van de bescherming op lange termijn van de standaard cacaoboter. De trade-off kan de moeite waard om te beschermen tegen de zon tans en brandwonden zijn.

Andere voordelen

Naast het helpen beschermen de huid tegen de zon en andere elementen, sommige vrouwen gebruiken cacaoboter om striae te voorkomen als ze zwanger zijn. De vitaminen in het te houden de huid soepel, zodat het geleidelijk kan rekken tot de groeiende baby tegemoet te komen.