Clonidine voor de symptomen van de menopauze

De menopauze is een periode die wordt gekenmerkt door een groot aantal veranderingen voor vrouwen als hun lichaam beginnen te minder oestrogeen en progesteron hormonen te produceren en de eierstokken stoppen met het produceren van eieren. Een breed scala van symptomen gepaard menopauze en clonidine is gebleken te verlichten in sommige gevallen.

Symptomen van de menopauze

Menopauzale vrouwen ervaren veel symptomen, met inbegrip van dergelijke gemeenschappelijke regels zoals hartkloppingen, opvliegers, nachtelijk zweten, huid spoelen, en zelfs slapeloosheid. Meer ongewone symptomen zijn verminderde seksuele drang, vergeetachtigheid, onregelmatige menstruatiecyclus, depressie, prikkelbaarheid, angst en hartkloppingen.

Clonidine

Clonidine wordt voornamelijk gebruikt om hypertensie te behandelen door de hoeveelheid van bepaalde stoffen in het bloed, waardoor het hart minder snel slaan en de bloedvaten relax.Other gebruikt voor clonidine omvatten behandelingen voor alcohol terugtrekking, diabetische diarree, en als hulpmiddel bij het stoppen met roken.

Clonidine voor de menopauze

Volgens Medline Plus (een dienst van de National Institutes of Health), sommige medicijnen, zoals clonidine, ook trakteren opvliegers of de huid te spoelen als alternatief voor hormoonbehandeling bij vrouwen die borstkanker hebben overleefd.

Bijwerkingen

Clonidine kan bepaalde bijwerkingen die bradycardie (trage hartslag), kortademigheid, zwelling, verwarring, hallucinaties, koorts, duizeligheid, droge mond, hoofdpijn, spierpijn, of misselijkheid behoren te hebben.

Risico's

Drugs.com (een online informatie gids voor het voorschrijven van medicijnen) waarschuwt dat het plotseling stoppen met clonidine kan leiden tot nervositeit, agitatie, hoofdpijn, tremoren, ernstige hypertensie of andere levensbedreigende symptomen. Het gebruik van alcohol met clonidine kan de ernst van sommige bijwerkingen verhogen.