Clobex Side Effects

Clobex Side Effects

Prescription lotions, shampoos en spuit onder de merknaam Clobex door Galderma verkocht bevat het corticosteroïd clobetasol. Patiënten toepassing Clobex of twee keer per dag om de pijn, jeuk, roodheid en zwelling van psoriasis en andere huiduitslag-achtige huidziekten verlichten. Elke formulering van Clobex kan ongemak en tijdelijke schade aan de huid van de patiënt veroorzaken, en patiënten moeten gebruiksinstructies in acht nemen om een ​​overdosis te voorkomen.

Meer Bijwerkingen

Tussen de 1 procent en 4 procent van de mensen het toepassen Clobex hebben nieuwe laesies ervaren, toegenomen jeuk, branderig gevoel, nieuwe uitslag of rode vlekken op de huid.

Zeldzamer bijwerkingen

Minder dan 1 procent van Clobex gebruikers hebben gemeld verlichting van de huid, huidinfecties en dunne banden van witte huid (striae) als bijwerkingen. Deze zeldzame problemen hebben de neiging om te verschijnen wanneer patiënten laten Clobex op hun huid in plaats van te wrijven in een volledig en voor de medicatie met een strakke bandage.

Overdosering

De verklaring "Clobex ... bevat een super-high krachtige topische corticosteroïden" verschijnt meerdere keren in informatie over het voorschrijven van de medicatie. Toepassing Clobex vaker dan voorgeschreven of met meer van de medicatie dan geïnstrueerd kan veroorzaken patiënten absorberen teveel Clobex via de huid. Eenmaal in de bloedbaan van een patiënt, kan Clobex systemische corticosteroïd effecten, zoals een afname van natuurlijk geproduceerd mannelijke hormonen produceert, verhoogde bloed en oogdruk, vochtretentie en zwelling, mentale prikkelbaarheid en gewichtstoename.

Waarschuwingen

Patiënten moeten Clobex niet langer dan twee weken, tenzij een arts vaststelt dat te doen zal geen problemen veroorzaken, en patiënten moeten nooit gebruik Clobex om rosacea of ​​huiduitslag te behandelen rond de mond. Ook moet er geen persoon jonger dan 18 jaar Clobex gebruiken. Bij de toepassing van Clobex, moeten patiënten naar de lotion, shampoo of spuit te houden van het in contact komt met de ogen, liezen of oksels.

Contra-indicatie

Niemand die ooit een allergische reactie op een lokale of orale corticosteroïden kan Clobex gebruik heeft gehad. Lokale corticosteroïden bevatten hydrocortison (zoals Synacort van Medicis) en betamethason (als Celestone van Schering-Plough). Orale corticosteroïden zijn oa prednison en methylprednisolon (zoals Medrol van Pfizer).