Clean Catch Midstream Urine Collection

Voor veel lab tests, een regelmatig voorzien urinemonster voldoende is - echter, voor tests dat vereisen "zuivere" urine, zoals urine of urine cultuur, kan u gevraagd worden om een ​​schone vangst midstream urinemonster moet geven. De blaas, plasbuis en geslachtsdelen bevatten bacteriën, en een schone vangst midstream steekproef beperkt de hoeveelheid bacteriën die kan krijgen in het monster. Je wordt gevraagd om je geslachtsdelen te reinigen met een vochtige doek om het oppervlak van bacteriën te verwijderen, dan zal je "secundaire" urine (nadat u eerst de urine van een kleine hoeveelheid voor het spoelen van interne bacteriën en verontreinigingen) te verzamelen.

Voor Mannetjes

U krijgt een aantal steriele doeken, samen met de collectie cup. Was uw handen grondig, en veeg vervolgens het hoofd van uw penis met de doeken. Als je besneden bent, moet u schoon in en rond de voorhuid. Houd het monster beker in de ene hand, maar zorg ervoor dat de binnenkant van de beker niet aan te raken of je zal misschien het monster besmetten. Beginnen te plassen in het toilet. Na enkele seconden, zonder te stoppen de urinestroom, het verzamelen van de urine in de beker aan de vullijn (meestal 1 tot 2 oz.). Eindigen dan het vervallen van de rest van je urine in het toilet. Plaats de dop stevig op de bovenkant van het monster cup, en terug te keren de beker naar uw zorgverzekeraar of laboratoriummedewerker.

Voor vrouwen

Was uw handen grondig. Zitten dan op de wc-bril met je knieën zo ver als comfortabel is. Via een van de steriele doeken, reinig de binnenste schaamlippen, het afvegen van voor naar achter. Herhaal met een frisse, schone doek. Houd het monster beker in de ene hand, zonder het aanraken van de binnenkant van de beker, en met de andere hand, scheiden de lippen van de schaamlippen als je begint te plassen. Plassen voor een paar seconden, en dan verzamelen urine in het specimen cup tot aan de vullijn (meestal 1 tot 2 oz.). Eindig het vervallen van de rest van je urine in het toilet. Plaats de dop op het monster cup, en terug te keren de beker naar uw zorgverzekeraar of laboratoriummedewerker.

Voor Zuigelingen

Voor zuigelingen (of kleine kinderen die kunnen de schone vangst midstream techniek niet zelf uitvoeren en zullen de ouders hulp nodig hebben), is het genitale gebied schoongemaakt met een steriele doek. Dan een opvangzak wordt bevestigd middels chirurgische tape, hun urine te verzamelen. In veel gevallen wordt een luier dan geplaatst over de opvangzak, maar kan u gevraagd worden om de tas vast te houden om te helpen lekkage te voorkomen. De zak wordt vervolgens gecontroleerd om de 10 minuten of zo, totdat het kind de collectie zak gevuld heeft om zijn vullijn (in het geval van kleine kinderen is dit meestal gemiddeld ongeveer 20 cc urine). Het wordt vervolgens verwijderd en afgesloten, en aan de zorgverlener of labassistent testen.