Chronotrope Assessment Exercise Protocollen

Chronotrope Assessment Exercise Protocollen

Chronotrope assessmentoefening protocollen, meestal aangeduid als stress testing, zijn een reeks voorschriften en testprocedures gebruikt om de hartslag en de bloeddruk reactie van een patiënt te testen om te oefenen. Chronotrope geeft aan iets wat de hartslag beïnvloedt. Patiënten met een diagnose, of verdenking hartproblemen worden onderworpen aan een oefening protocol met toenemende moeilijkheid om een ​​maximale inspanning te bereiken zonder het induceren van hartritmestoornissen of hartfalen.

Apparatuur Vereisten

Basisuitrusting omvat een loopband of fiets met ergometer, bloeddruk cup, echocardiogram (ECG) met drie tot 12 leads, en een medisch crash cart. Voor patiënten met een beperkt vermogen om te staan ​​of lopen, kan een arm-cyclus worden gebruikt.

Personeel Vereisten

Ofwel een arts of arts zal de test uit te voeren. Deze persoon moet klinisch worden gecertificeerd in inspanningstest testen. Daarnaast moet tenminste één persoon aanwezig die is getraind in CPR en het gebruik van een crash kar, moet de patiënt gaan in arrest.

Die moeten worden getest

Volgens de American Academy of Family Physicians (AAFP), wordt stresstests door lichaamsbeweging aanbevolen bij patiënten die hebben gehad of hebben risicofactoren voor een hartaanval. Bovendien kunnen patiënten die in aanmerking komen voor chronotrope inspanningstest testen omvatten die met frequente of aanhoudende pijn op de borst, chronische obstructieve longziekte, of hoog risico op coronaire hartziekte.

Exercise Stress Testing

De test zelf is gebaseerd op een protocol ontwikkeld door Dr Robert Bruce. De patiënt wordt door drie of 12 leidt tot het ECG bevestigd. De test wordt uitgevoerd in drie minuten, waarbij de helling stijgt tot twee procent en de snelheid toeneemt langs een rechte koers. Bij elk interval, zijn bloeddruk en hartslag metingen opgenomen voordat hij naar de volgende fase. Testen duurt 27 minuten, of totdat de patiënt niet meer kan verrichten. De Cleveland Clinic Journal of Medicine (CCJM) geeft aan dat de "[a] verage tijd voor een middelbare leeftijd volwassen is 8 tot 10 minuten."

Gegevens Assessment

Chronotrope assessment analyseert stijging of daling van de bloeddruk en hartslag, rusthartslag, de tijd die nodig is om terug te keren naar de hartslag in rust, en afwijkingen in het ECG. De CCJM en European Heart Journal verklaren chronotrope incompetentie als de patiënt niet om tussen de 80 en 85 procent van de op leeftijd gebaseerde maximale hartslag, gedefinieerd als de leeftijd 220 min van de patiënt te bereiken.

Bijkomende testen

Chronotroop oefening beoordeling kan ook worden uitgevoerd met de toevoeging van scintigrafie om voor radiografische analyse van hartkleppen of bloedvaten tijdens inspanning. De patiënt wordt ingespoten met een radioactieve tracer en onderworpen aan standaard inspanningstest. Scintigrafie helpt om beperkte bloedvaten, of beschadigde of lekkende hartkleppen te identificeren.