Chronische Sinus Congestion Zelfhulp

Sinussen zijn zo gevoelig. En chronische sinus congestie kan echt een domper op het leven. Niet alleen sinussen veroorzaken pijn en hoofdpijn verstopt, ze kunnen beroven van een van de meest ondergewaardeerde zintuigen, de reukzin. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen, maar om te helpen jezelf te overwinnen chronische sinus congestie.

Blow Your Nose

Het lijkt misschien een eindeloze taak, maar snuiten is je lichaam de manier van opruimen van kiemen en bacteriën uit de sinussen. Slijm werkt als een vloeibare pijpenrager, het uitvoeren van allerlei vervelende virussen en bacteriën. Als het gebied recht onder je neus krijgt pijnlijke, simpel gezegd wat vaseline of vochtinbrengende crème op het zo vaak als nodig is, zodat u kunt blijven blazen. Een woord van waarschuwing: Blaas zachtjes en door één neusgat per keer. Snuiten te hard kunnen verontreinigingen via je buis van Eustachius en veroorzaken oorontsteking.

Zelfgemaakte neus wassen

Een wassen neus kan een zelfgemaakte zoutoplossing gemaakt of gewoon wat warm water omhoog geschoten in de neus en dan uitgeblazen ofwel. Twee tot drie druppels per passage moet het lukken. De makkelijkste manier om het water op te staan ​​is er door middel van een druppelaar. Als u niet een druppelaar hebt kun je bijna dezelfde productiviteit van een warme douche te krijgen. Water tot de neus zal helpen verzachten gedroogd slijm. Vervolgens kunt u uw geavanceerde-neus snuiten vaardigheden op de proef gesteld. Probeer stekker van het ene neusgat en uitblazen van de andere, totdat de congestie wordt verlicht, dan overschakelen neusgaten. Om een ​​zoutoplossing neus wassen, voeg een halve theelepel keukenzout of zeezout tot 8 gram van warm water en roer totdat het is opgelost.

Neti Pot

Nasaal irrigatie is standaard praktijk geweest in India al duizenden jaren. De neti pot is de bijdrage van het subcontinent's schoon te maken en goed te wassen sinussen. Nogmaals, kan de praktijk worden gedaan met eenvoudige warm water, of u kunt zoutoplossing hierboven beschreven te gebruiken. Een neti pot lijkt een beetje op een kleine theepot, alleen met een langere uitloop. Het einde van de tuit is geplaatst in het neusgat, de pot wordt gekanteld en water stroomt en door de nasale passages.

Vocht

Douches zijn een van de manieren waarop u uw lichaam te hydrateren tijdens de dag. Als je in een droog klimaat leven, probeer dan met behulp van een cool-mist luchtbevochtiger om de lucht in het huis, en je neus, vochtig te houden. Je moet ook zeker zijn en te drinken in de loop van de dag voldoende vocht. Water is ideaal voor hydratatie en helpt om het lichaam van ziektekiemen en bacteriën reinigen door de nieren.

Over-the-Counter Congestion Relievers

Er zijn bijna een miljoen en een over-the-counter congestie remedies verkrijgbaar zonder voorschrift. Pseudo-efedrine, fenylefrine en oxymetazoline kan helpen met de slechtste chronische sinus congestie. Deze maatregelen dienen alleen te worden berecht in het geval dat een wassen neus is niet de truc doen.

Herbal Remedies

Eeuwenlang hebben kruidenmiddelen gebruikt om chronische sinus congestie te behandelen. Het plaatsen van een eetlepel kardemom zaden op een bedje van hete kolen en het inademen van de rook is een oude manier om de sinussen te wissen. Hete vloeistoffen, zoals kruidenthee, kan ook helpen verlichten sinus congestie. Voeg olie van eucalypus of pepermunt te water luchtbevochtiger of dep een beetje onder je neusgaten te helpen openen de neusholtes.