Chronische prostatitis Behandeling

Chronische prostatitis is zwelling van de prostaat, dat zich langzaam ontwikkelt in de tijd. Er zijn diverse behandelingen voor chronische prostatitis de pijn, urine aarzeling en frequent urineren gemeen met de ontsteking te verlichten.

Soorten prostatitis

Chronische bacteriële prostatitis wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van bacteriën in de prostaat. Het is ook mogelijk om prostatitis te vloeien uit schimmels, virussen, parasieten, chemicaliën, zenuwaandoeningen en seksueel misbruik.

Bacteriële prostatitis

Om chronische bacteriële prostatitis, artsen meestal voorschrijven van antibiotica medicijnen moeten worden genomen voor twee tot vier weken. In sommige gevallen moet de behandeling worden herhaald door een terugkeer van de symptomen.

Functies

Voor chronische prostatitis, dat het gevolg is van oorzaken die zijn niet bacterieel, artsen maken gebruik van receptplichtige alfa-blokkers, zoals alfuzosine om uw blaas te ontspannen en de spieren waar uw prostaat voldoet aan uw blaas. Bovendien, aspirine en niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen zoals ibuprofen of naproxen wordt aangeraden om ongemak te verlichten, volgens de Mayo Clinic.

Risico's

Antibiotica gebruikt om chronische bacteriële prostatitis een risico op allergische reacties en pseudomembraneuze colitis, een potentieel levensbedreigende ontsteking van de dikke darm. Alfablokkers hebben het potentieel om hoofdpijn en dalingen van de bloeddruk, terwijl niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen en aspirine zweren kunnen veroorzaken op het spijsverteringsstelsel.

Overwegingen

Sommige artsen maken gebruik van prostaat massage door een rectaal onderzoek of warmte therapie met behulp van microgolven om chronische prostatitis die niet wordt veroorzaakt door bacteriën. De effectiviteit van deze behandelingen voor chronische prostatitis worden uitgebreid besproken en niet klinisch bewezen, waarschuwt de Mayo Clinic.