Chronische aspecifieke colitis ulcerosa Symptomen

Chronische aspecifieke colitis ulcerosa Symptomen

Chronische aspecifieke colitis is een categorie van spijsverteringsstoornissen gekenmerkt door rectaal bloeden en buikpijn. Artsen categoriseren colitis als niet-specifieke als ze niet precies hebben vastgepind welk type colitis het is of wat de oorzaak is.

Niet-specifieke Colitis

De meest voorkomende symptomen van chronische aspecifieke colitis zijn bloederige diarree, fecale incontinentie en buikpijn. Volgens de Keck School of Medicine van de University of Southern California, kunnen niet-specifieke colitis worden onderverdeeld in colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn.

Colitis Ulcerosa

Colitis ulcerosa beïnvloedt alleen de dikke darm, maar in verschillende mate. De ziekte begint bij de anus en vordert omhoog. Het kan invloed hebben slechts een klein deel van de colon of het hele ding.

Colitis Ulcerosa Symptomen

Volgens de Mayo Clinic, symptomen van colitis ulcerosa omvatten rectale pijn, bloed in de ontlasting, buikpijn en cycli van diarree. Er is een verhoogd risico op kanker bij patiënten met colitis ulcerosa, vooral als de gehele dikke darm is betrokken.

Ziekte van Crohn

Ziekte van Crohn kunnen beïnvloeden zowel de grote en kleine darm. Ongeveer een derde van Crohn gevallen beïnvloeden alleen de dikke darm, een derde beïnvloeden alleen de dunne darm, en een derde treffen zowel darmen.

Crohn Ziekte Symptomen

De symptomen van de ziekte van Crohn zijn zeer vergelijkbaar met colitis ulcerosa en omvatten diarree, buikpijn, en bloed in de ontlasting. Eén klein verschil tussen Crohn en colitis ulcerosa is dat Crohn-patiënten soms zweren ontwikkelen en hebben meer kans om te lijden extreme gewichtsverlies.