Chondromalacie Kniepijn

Chondromalacie Kniepijn

Chondromalacia is knie pijn als gevolg van irritatie en ontsteking van het kraakbeen op de achterzijde van de patella (knieschijf) wrijven tegen het kniegewricht achter.

Symptomen

Chondromalacie wordt gekenmerkt door een doffe, pijnlijke pijn in de voorkant van de knie, dat toeneemt met de op en neer trappen, hurken of zitten voor een lange tijd. Soms een knarsend gevoel kan worden gevoeld wanneer de knie wordt verlengd.

Oorzaken

Mogelijke oorzaken van chondromalacia zijn overmatig gebruik van de spieren rond de knie, spierzwakte in de dij of heupen (met name de buitenkant van de heupen), strakke hamstrings en kuitspieren, defecte biomechanica, platte voeten, en artritis van het kniegewricht.

Risicofactoren

Personen die oefeningen die gepaard gaan rennen, springen, hurken, knielen of te voeren zijn op een groter risico op het ontwikkelen chondromalacia dan degenen die niet deelnemen aan dergelijke activiteiten.

Behandeling

Initiële behandeling van chondromalacia omvat rust, icing de pijnlijke gebieden, het dragen van een compressie-wrap, verheffen de geblesseerde been, en het uitvoeren van stretching en versterking van oefeningen om de uitlijning van de patella (knieschijf) te verbeteren.

Preventie / Oplossing

Om u te helpen om chondromalacie voorkomen, eventueel verbroken biomechanica, draag de juiste schoenen, en rekken en versterken van de spieren rond de heupen en knieën.