Choline Deficiency Disease

Choline is een essentiële voedingsstof die zenuw impuls transmissie, het proces van het leren, het geheugen, de slaap bevordert en helpt vorm membranen tussen cellen. Het menselijk lichaam kan het te maken, en vervolgens op te slaan in de lever, maar het berust op dieet om meer te verzamelen. Choline-deficiëntie kan een verscheidenheid van fysieke en psychische klachten veroorzaken.

Aanbevolen inname

De University of Pittsburgh Medical Center (UPMC) Nutrition Services meldt dat een adequate inname van choline kan helpen celstructuur en zenuwfunctie te behouden. Aanbevolen dagelijkse hoeveelheden variëren 125-375 mg bij kinderen vanaf de geboorte tot de leeftijd van 13, op basis van leeftijd en geslacht. Tieners en volwassenen vereisen tussen 400 en 500 mg per dag.

Risico's voor Deficiency

Choline-deficiëntie komt vaker voor bij vegetariërs en mensen die geen zuivel of dierlijke producten eet, volgens UPMC. Atleten die trainen voor vele uren kan ook choline verliezen en gebrekkig. Zware drinkers kan ook gebrek aan deze voedingsstof.

Symptomen en tekenen

De Linus Pauling Institute, een onderzoeksinstituut dat zich toelegt op het bestuderen van microvoedingsstoffen, stelt dat vette lever en leverschade huidige gemeenschappelijke tekenen dat een persoon niet voldoende choline hebben. Volgens de American Liver Foundation, symptomen bij gevorderde stadia van leververvetting zijn vermoeidheid en verwarring.

Behandeling

Behandeling voor choline-deficiëntie ziekte omvat het verhogen van choline-inname via de voeding. Voedingsmiddelen die choline bevatten omvatten vlees, eieren, melk, bloemkool en sojaproducten. Voedingssupplementen kunnen ook trakteren lage niveaus van choline.

Links Tussen Choline-deficiëntie en andere ziekten

De National Institutes of Health (NIH) en het National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases (NIDDK) bestuderen het verband tussen choline in dieet en oestrogeen niveaus, om te bepalen of bepaalde mensen meer choline nodig dan anderen. UPMC meldt dat mogelijke verbanden tussen cognitie en choline, in het bijzonder bij mensen met de ziekte van Alzheimer.