Cholestatische geelzucht Behandeling

Cholestatische geelzucht Behandeling

Cholestase is een aandoening gekenmerkt door een blokkade in de galstroom uit de lever. Geelzucht (geelverkleuring van de huid of ogen) is een veel voorkomend symptoom van cholestase; behandeling hangt af van de belangrijkste syndromeâ € ™ s onderliggende oorzaak.

Gal

Gal is een spijsverteringssap gecreëerd in de lever, en normaal gesproken door de galwegen naar de dunne darm stroomt. Wanneer deze geblokkeerd is, volgt er een opbouw van het pigment bilirubine, hetgeen op zijn beurt tot de klassieke vergeling geassocieerd met geelzucht, volgens de Merck Manuals Online Medische Bibliotheek.

Oorzaken

Cholestase heeft verschillende mogelijke oorzaken, met inbegrip van fysieke verstopping van de galwegen of lever, cysten, acute hepatitis, littekenvorming van de lever (cirrose), bacterieel abces, medicijnen en zwangerschap.

Behandelingen

Als cholestase wordt veroorzaakt door een fysieke blokkade is chirurgie vaak gebruikt om de obstructie te verwijderen. Cholestatische geelzucht veroorzaakt door medicatie eindigt gewoonlijk wanneer de medicatie wordt ingetrokken en hepatitis-gerelateerde symptomen meestal duidelijk wanneer de ziekte eindigt de natuurlijke progressie volgens de MMOML.

Overwegingen

Personen met deze aandoening zich onthouden van drugs of alcohol gebruiken omdat deze stoffen toxisch voor de lever, volgens de MMOML.

Addtional Symptomen

Bijkomende symptomen van cholestase kunnen onder donkere urine, jeuk, misselijkheid, braken, bleke ontlasting en buikpijn.