Chirurgische behandeling voor Dvt

DVT, of diepe veneuze trombose, is een medische aandoening die veroorzaakt bloedstolsels te vormen in grote aderen die zich diep in het lichaam van een patiënt. Deze stolsels gewoonlijk beïnvloeden aderen in de dijen en onderbenen. Pijn, zwelling en verminderde bloedstroom kan optreden met deze aandoening en stolsels kunnen verspreiden naar andere delen van het lichaam. Artsen kunnen chirurgische behandeling aanbevelen voor ernstige gevallen van DVT.

DVT

Een diepe veneuze trombose kan roodheid, warmte en tederheid veroorzaken in een aangedane been. Pijn van DVT kan nog erger worden als een individu staat of loopt. Een embolie is een stolsel dat via de bloedbaan beweegt en kunnen in de locaties zoals de longen, hart of hersenen waar een medische noodsituatie snel ontwikkelen komen te zitten. Patiënten met mogelijke tekenen van een embolie, zoals ademhalingsproblemen, pijn op de borst of een verlies van bewustzijn moet onmiddellijk medische hulp.

Veneuze Trombectomie

Artsen kunnen DVT te behandelen met een chirurgische procedure genaamd veneuze thrombectomy. De arts chirurgisch verwijdert een bloedstolsel uit been ader van een patiënt is of met een chirurgisch instrument te breken het stolsel. Mensen met ernstige pijn in de benen of ernstig ader blokkeren kunnen dit soort chirurgische ingreep. Een patiënt kan antistollingsmiddel voor chirurgie te dun zijn bloed ontvangt. Personen met DVT kan compressie zwachtels of steunkousen te dragen na de procedure om de zwelling zoveel mogelijk te beperken.

Overwegingen

Een patiënt kan worden beschouwd voor een veneuze thrombectomy als andere vormen van DVT de behandeling niet succesvol zijn. Zwangere vrouwen met diepe veneuze trombose kan deze vorm van chirurgie te ondergaan. Mensen ouder dan 65 jaar, kunnen personen met bloeden problemen en mensen met een slechte nierfunctie, congestief hartfalen of hoge bloeddruk meer kans om ervaring op complicaties na de operatie. Postoperatieve complicaties van veneuze thrombectomy kan een beroerte, longembolie of overmatig bloeden omvatten.

Andere behandelingen

Diepe veneuze trombose patiënten intraveneuze anticoagulantia zoals heparine en orale anticoagulant medicijnen zoals warfarine om stolling in het bloed verminderen en stop bestaande stolsels maar groter ontvangen. Patiënten die bloedverdunners niet kunt maken, is een geïmplanteerde ontvangfilter in de vena cava te embolieën voorkomen reizen naar de longen. De vena cava is een groot abdominale ader. Een arts kan bloedstolsel injecteren oplossende medicatie direct in een diepe veneuze trombose tijdens een trombolyse procedure.

DVT Risicofactoren

Mensen met kanker en vrouwen die de pil of oestrogeen vervangende medicijnen gebruiken hebben een verhoogd risico op het ontwikkelen van een diepe veneuze trombose. Reizigers die zitten voor een langere periode van tijd hebben een grotere kans op diepe veneuze stolselvorming dan mensen die regelmatig opstaan ​​en lopen. Zwaarlijvige mensen, rokers en mensen die veel bedrust krijgen hebben een verhoogde kans op het ontwikkelen van DVT.