Chirurgische behandeling van neurogene blaas

Neurogene blaas is een aandoening waarbij de blaas onder of overactieve. Mensen met een neurogene blaas hebben weinig tot geen controle over hun blaas die regelmatig en spontaan urine zal vrijgeven. Het probleem kan worden bestuurd met chirurgische behandeling.

Diagnose

Neurogene blaas diagnose omvat urodynamisch onderzoek dat urine stromen, blaas druk en capaciteit, en ledigen van de blaas te meten. Röntgenfoto's, MRI en CT-scans kunnen worden gebruikt om neurale hersenactiviteit dat de blaasfunctie regelt controleren.

Catheterisatie

Catheterisatie, die blaas drainage helpt, het invoegen van een klein buisje via de plasbuis en de blaas in het kort. Inwonende katheterisatie is een soortgelijke procedure waarin de katheter in de blaas langer.

Stents

Urethrale stents hoofdzakelijk interne katheters die chirurgisch worden ingebracht in de sluitspier. Deze stents de sluitspier waardoor het uitlekken.

Resectie / Removal

Sfincter resectie is een chirurgische ingreep waarbij de kringspier verzwakt. De gehele spier wordt verwijderd in een procedure call sfincterotomie.

Behandeling

Kunstmatige sluitspieren zijn een manchet rond de hals van de blaas, een pomp om de manchet en een ballon op te blazen om de druk te regelen. Dit apparaat wordt geplaatst om te helpen de sluitspier ontspannen en laat de urine door te geven.