Chinese Medicine & Kidney Disease

Chinese Medicine & Kidney Disease

De traditionele Chinese geneeskunde (TCM) is gebaseerd op de overtuigingen en praktijken van de Chinese cultuur. Het is ontwikkeld en toegepast in duizenden jaren, het gebruik van kruidengeneeskunde, acupunctuur, acupressuur en qigong te genezen ziekten en aandoeningen, met inbegrip van een nierziekte.

Kruidengeneeskunde voor nierziekte

Kruiden zoals punarnava, Varuna, tribulus, rood sandelhout, shigru en apamarg worden aanbevolen om de gezondheid van de nieren te herstellen door het verminderen van vocht en zwelling.

Acupunctuur voor Kidney Disease

Acupunctuur helpt de stroom van "schone" energie in het lichaam om de energie die bevordert de ziekte vrij. Tonificatie worden ingebracht bij de specifieke plaatsen van het lichaam die nierfunctie promoten.

Acupressuur voor Kidney Disease

In acupressuur, is de handen drukken op en hield op acupunctuurpunten. Om nieren gezondheid bevorderen, drukt de vakman verscheidene specifieke punten op de voet, enkel en nabij het tweede lumbale wervels drie tot 10 seconden per keer, gedurende 15 minuten tot een uur.

Qigong voor Kidney Disease

Uitgesproken "ch'i kung", deze verzameling van oefeningen gaat meditatieve en fysieke bewegingen. Een bijzondere set van oefeningen zijn ontworpen om te voeden, te versterken en te genezen van de nieren.

Voedingsaanbevelingen

Voor nierziekte, bevordert de traditionele Chinese geneeskunde het verhogen van de inname van rauw voedsel, een vermindering van vlees en spinazie in de voeding, en de eliminatie van chocolade en zuivelproducten, inclusief eieren. Zes tot acht glazen water per dag wordt aanbevolen.

Beoefenaars

Algemeen, de traditionele Chinese geneeskunde beoefenaars zijn acupuncturisten die ook zijn opgeleid in de Chinese kruidengeneeskunde. De Nationale Commissie Certificering voor Acupunctuur en oosterse geneeskunde kan u voorzien van een lijst van de board-gecertificeerde artsen in uw omgeving.