Children's Health Insurance Plan in San Antonio, Texas

CHIP, of de Children's Health Insurance Program, is een federaal gefinancierd en door de staat beheerde programma dat helpt gezinnen met jonge kinderen toegang tot elementaire en katastrofisch gezondheidszorg. Het programma wordt uitgevoerd onder auspiciƫn van Medicaid, hoewel het Congres CHIP financiering is toegelaten voor een beperkt aantal jaren. Tenzij het Congres stemt om het programma uit te breiden, zal de vergunning voor het Congressional CHIP financiering vervallen aan het einde van 2013.

Jurisdictie

De verzekeringsbedrijfstak in de San Antonio gebied wordt geregeld op het niveau van de staat door de Texas Department of Insurance verordening. Alle plannen in de staat Texas, moet specifieke mandaten opgelegd door de staat regelgevende instanties volgen. Specifieke providers echter variƫren per departement.

Dekking

In Texas, CHIP behandelt basale goed kindje bezoeken en controles, vaccinaties, ziekenhuiszorg, diensten arts, X-stralen, geestelijke gezondheidszorg, en laboratoriumtests. Het plan omvat ook oogonderzoek en een bril, tandheelkundige reinigingen en vullingen en geneesmiddelen op recept. Reeds bestaande aandoeningen worden vergoed op grond van het plan.

Verkiesbaarheid

Om te kwalificeren, moet het kind een Texas inwoner, een legale inwoner of burger van de Verenigde Staten te zijn, en onder 18. Ouderlijk juridische status is niet een factor in de applicatie. Goedkeuringen worden gemaakt ongeacht of de ouders zijn in de VS illegaal. In aanmerking te komen voor CHIP is inkomensafhankelijk: u kunt een gedetailleerd overzicht geeft inkomen kwalificaties op de link in Resources bekijken.

Beschikbaar Plannen

Met ingang van 2010, Travis County heeft twee aanbieders toedienen CHIP voordelen: Seton Health Plan (877-451-5601) en Superior Health Plans (800-820-5685).