Childhood Onset Bipolaire Stoornissen

Eens dacht exclusief voor volwassenen te zijn, is een bipolaire stoornis nu bekend te beïnvloeden kinderen zo goed, sommigen niet ouder dan zes jaar. Volgens de Nationale Alliantie over geestelijke gezondheid, maar liefst 7 procent van de kinderen in de Verenigde Staten lijden aan deze complexe aandoening. Het is een enge ziekte voor de kinderen getroffen en hun families, maar hulp is beschikbaar, en de behandeling is vaak succesvol.

Misdiagnosis

Bipolaire stoornis wordt vaak verkeerd gediagnosticeerd als aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit (ADHD). Prikkelbaarheid en overmatige energie zijn kenmerkend voor beide aandoeningen, en omdat ADHD vaak voorkomt naast een bipolaire stoornis, is het belangrijk om onderscheid te maken tussen de twee. Behandeling van een kind een aandoening hij niet op zijn best ineffectief; in het ergste geval, kan het gevaarlijk zijn. Bipolaire stoornis kan ook uitzien als oppositioneel opstandige gedragsstoornis (ODD), met beide aandoeningen met roekeloos gedrag en periodes van humeurigheid.

Symptomen

Bipolaire stoornis anders presenteren kinderen dan in volwassenen. Bij volwassenen waren de dingen die opvallen zijn de variabele hoogte-en dieptepunten in de stemming. Dit is een symptoom van de kindertijd bipolaire, maar er zijn andere dingen die meer zichtbaar zijn. Een kind met een bipolaire stoornis kan hebben ernstige driftbuien, verlatingsangst of geseksualiseerde gedrag ongeschikt voor zijn leeftijd. Hij kan heel bazig zijn en denken dat hij kan dingen doen, zoals vliegen of het lezen van gedachten. Nachtelijke paniekaanvallen en gruwelijke nachtmerries komen vaak voor in de kindertijd bipolaire stoornis, en zijn tekeningen kunnen weerspiegelen dat. Hij kan non-stop praten, lijken duizelig of gedreven in creatieve bezigheden. Hij lijkt misschien erg verdrietig, en zelfs jonge kinderen met een bipolaire stoornis kan suïcidale gedachten hebben.

Wie krijgt een bipolaire stoornis?

Bipolaire stoornis treft jongens en meisjes op ongeveer dezelfde snelheid, en het is niet beperkt door ras, inkomen, sociale status of leeftijd. Onderzoek uitgevoerd door het National Institute of Mental Health suggereert een sterke erfelijke component; Als één ouder bipolaire stoornis, de kansen van elk kind ontwikkeling ervan tussen de 15 en 30 procent. Als beide ouders hebben de aandoening, het risico springt naar tussen de 50 en 75 procent. Soms kinderen ontwikkelen bipolaire stoornis en we weten niet waarom.

Bevinding Help

Kinderarts van uw kind is de beste plek om te beginnen met het zoeken van hulp als u denkt dat uw kind kan een bipolaire stoornis hebben. Deze arts kent uw kind en kan u doorverwijzen naar een kinderpsycholoog of ontwikkelingsstoornis kinderarts die de situatie te kunnen beoordelen. Vóór de eerste afspraak, zorg ervoor dat uw kind krijgt voldoende slaap. Zorg ervoor dat ze weet dat dit niet een arts die schoten geeft of zal haar keel wattenstaafje of iets anders dat zou kunnen kwetsen (al kun je worden doorverwezen voor bloedonderzoek uit te sluiten lichamelijke oorzaken voor haar gedrag) te doen. Het is bijna automatisch om uw kind te waarschuwen om zich te gedragen wanneer je gaat uit, maar vergeet niet dat het meer ziet de arts van de manier waarop ze werkelijk is, hoe groter de kans op het krijgen van de hulp die ze nodig heeft. Wees bereid om veel vragen over de symptomen van uw kind te beantwoorden en om een ​​volledige medische geschiedenis, met inbegrip van alle psychiatrische problemen die aanwezig zijn geweest bieden. De arts kan willen bezoeken met u en uw kind een paar keer voordat er een diagnose is gesteld.

Behandeling

Een therapeut kan werken met uw kind om hem te helpen leren om zijn symptomen te beheren. Gezinstherapie kan worden voorgesteld, zodat iedereen begrijpt en kan uw kind helpen. Als medicatie wordt voorgeschreven, zal uw kind start op een zeer lage dosis en hebben het stapsgewijs verhoogd indien nodig. Zorg ervoor dat u een bijwerking optreedt die aan de arts melden meteen. Bipolaire stoornis is niet te genezen, maar het is te behandelen, en de vooruitzichten zijn rooskleurig uit voor kinderen die hulp krijgen.