Childhood Development Skills

Kinderen ontwikkelen fysieke, cognitieve, taal en sociale vaardigheden vanaf de geboorte. Elk kind ontwikkelt zich op zijn individuele tempo, maar herhaalde vertragingen kunnen duiden op een probleem. Raadpleeg een medische professional met de gemaakte bezwaren.

Lichamelijke Ontwikkeling

Pasgeborenen beginnen onmiddellijk te leren over beweging. Rollend over is de eerste grote motorische vaardigheid. Zitten is de volgende grote motorische vaardigheid. Stimuleer bewegen dagelijks, en zorgen voor een veilige omgeving te verkennen. Zodra ze zit op haar eigen, kruipen is de volgende fase. De volgende grove motorische vaardigheden staat en uiteindelijk lopen. Geef je mening over de speeltuin in elke fase om te zorgen voor een veilige omgeving als nieuwe vaardigheden onder de knie.

Fijne motoriek vereisen kleinere spiercontrole in gebieden zoals handen. Grijpen objecten en ze door te geven van de ene hand naar de andere zijn de eerste fijne motoriek. Leren om een ​​lepel of beker te houden is de volgende. Zorg voor frequente mogelijkheid om te tekenen met kleurpotloden, vingerverf en schrijven met krijt. De verscheidenheid van texturen is belangrijk voor sensorische integratie. Spelen met poppen die ritsen, knopen en drukknopen om deze vaardigheden te oefenen hebben. Fysieke vaardigheden beïnvloeden cognitieve, taal en de ontwikkeling van sociale vaardigheden door middel van motorische planning. Ze leert hoe je probleem op te lossen door het beoefenen van nieuwe fysieke bewegingen.

Taal

Taal begint met een baby de eerste kreet. Kind wat ouder begint te brabbelen geluiden terwijl hij experimenteert met zijn lippen en tong. Spelen met haar door het nabootsen van de geluiden die ze maakt in een gemoedelijke toon. Zodra het gebruik van de tong en de lippen zijn beheerste hij zal beginnen om de geluiden die hij hoort na te bootsen en te vormen korte woorden. Mama en Dada worden gevolgd door meer complexe woorden. Twee-woord zinnen ontstaan ​​tussen de 2 en 3 jaar oud. Complexe zinnen te groeien als haar woordenschat groeit. Taalvaardigheid is meer dan woorden; non-verbale communicatie is van vitaal belang. Ze zullen leren over oogcontact, intonatie en stembuiging door observatie. Sociale taal impliceert cognitieve en sociale vaardigheden.

Cognitieve

Cognitieve vaardigheden omvatten meer dan het leren in de traditionele schoolomgeving. Jonge kinderen leren om problemen op te lossen, te herinneren en reden door middel van interactie met hun omgeving. Spelen peek-a-boo met een baby om hem te helpen meester object permanentie. Een ouder kind zal genieten van meer complexe speelgoed en spelletjes. Zorg voor speeltjes die geluid maken wanneer geactiveerd om het begrip van oorzaak en gevolg aan te moedigen. Peuters beheersen probleemoplossende en ruimtelijke relaties door het bouwen met blokken van alle maten. Speel memory spelletjes om die vaardigheid te oefenen. Bieden een verscheidenheid aan speelgoed en frequente kans als kinderen het beste leren door te spelen.

Sociale Vaardigheden

Sociale vaardigheden zijn gekoppeld aan de taal en cognitieve vaardigheden. Een kind dat niet begrijpt lichaamstaal zal moeite interactie met leeftijdsgenoten. Zorg voor de praktijk interactie van kinderschoenen. Speel games die vereisen om de beurt met peuters. Monitor interactie met collega's en bieden mogelijkheden voor verschillende activiteiten. Een vertraging in sociale vaardigheden kan een groter probleem duiden. Vroegtijdige interventie is essentieel voor effectieve behandeling.

Overwegingen

Kinderen volwassen op hun eigen tempo. Algemene richtlijnen zijn verkrijgbaar bij een medische professional. Herhaalde vertraging moet zo snel mogelijk worden besproken effectieve behandeling.