Chemotherapie Vs. Straling voor de behandeling van borstkanker

De behandeling van borstkanker is een beslissing van de patiënt en de oncoloog (een arts of chirurg die gespecialiseerd is in kanker) en kunnen verschillende behandeling procedures te betrekken. De meest voorkomende procedures behandeling van borstkanker zijn bestraling en chemotherapie. Inzicht in het verschil tussen de twee zal helpen patiënten weloverwogen beslissingen nemen over hun medische zorg.

Voorkomende behandelingen van borstkanker

Radiotherapie in een niet-invasieve, radiotherapie (x-ray-type) therapie die specifiek kankercellen in bepaalde gebieden of locaties van het lichaam gericht. Chemotherapie is een systemische therapie, waardoor medicatie wordt ingebracht in het lichaam om kankercellen te doden.

Side Effects

Vanwege de ontwikkelingen in de medicamenteuze behandeling, personen die chemotherapie of bestraling ervaring minder bijwerkingen dan voorheen. Niettemin chemotherapie krijgt ernstiger bijwerkingen dan bestraling omdat alle cellen in het lichaam kan worden beïnvloed door het geneesmiddel dat wordt gebruikt; radiotherapie doelen alleen specifieke gebieden van het lichaam aangetast door kanker celgroei.
Vaak voorkomende bijwerkingen van chemotherapie zijn misselijkheid en haaruitval, terwijl de meest voorkomende bijwerkingen van radiotherapie zijn huid vlekken, misselijkheid, vermoeidheid en verlies van eetlust.

Straling

Bestraling gebruikt energie om kankercellen te doden, en is ontworpen om te vernietigen en het vermogen een kanker cel te delen en te groeien veranderen. Er zijn verschillende soorten en vormen van straling therapie, met inbegrip van interne en externe radiotherapie en systemische radiotherapie. Het type therapie gebruikt wordt bepaald door het type, de locatie en het stadium van kanker waarmee een individu gediagnostiseerd.

Chemotherapie

Chemotherapie is de medische definitie van een drug-based behandeling die kankercellen doodt. Zoals met bestraling, chemotherapie geneesmiddelen zijn ontworpen om schade te voorkomen en kankercellen groeien en delen. De geneesmiddelen die gebruikt zal worden bepaald door het type, de locatie en de huidige fase van de kanker.

Protocollen

Deze dagen, oncologen suggereren dat chemotherapie en bestraling zowel worden gebruikt om kanker te bestrijden. Volgens Breastcancer.org, hebben deskundigen vastgesteld dat iets meer dan 90 procent van de vrouwen die chemo ondergingen gevolgd door radiotherapie waren vrij van kanker na een periode van 10 jaar.