Chelatietherapie Gebruikt in Autisme

Sommigen theoretiseren dat autisme wordt gelinkt aan een eerder gebruikte vaccin conserveermiddel thimerosal, dat kwik bevat. Chelatietherapie wordt gepromoot als een mogelijke manier om een ​​van deze kwik die nog steeds in het lichaam te verwijderen, en zo te genezen van autisme.

Identificatie

Standaard chelatietherapie behelst het verstrekken van bepaalde geneesmiddelen intraveneus. Deze geneesmiddelen, genoemd chelaatvormers, binden met zware metalen in het lichaam en kan worden geëlimineerd door urineren. De Autism Research Institute zegt dat de meeste autistische kinderen die chelatietherapie ondergaan krijgen de medicatie mondeling of door middel van gel door de huid.

Overwegingen

Omdat chelatietherapie wordt geassocieerd met ernstige bijwerkingen, met inbegrip van schade aan lever en nieren, heeft de Amerikaanse Food and Drug Administration goedgekeurd chelatietherapie alleen voor gevallen van acute zware metalen vergiftiging.

Expert Insight

Volgens Dr Jay L. Hoecker van de Mayo Clinic, is er geen wetenschappelijk bewijs blijkt een verband tussen autisme en kwik blootstelling, of dat chelatietherapie is effectief bij de behandeling van autisme.

Gebrek aan bewijs

Het National Institute of Mental Health ooit gepland een studie over chelatietherapie en autistische kinderen, maar vervallen in 2008, na het vinden van geen sterk bewijs voor de effectiviteit van de therapie, met name bij het overwegen van de risico's.

Waarschuwing

Er is een verslag van een autistisch kind sterft tijdens chelatietherapie, in Pennsylvania in 2005 De arts is het verstrekken van een geneesmiddel gewoonlijk gebruikt om loodvergiftiging in plaats van kwikvergiftiging, maar behandelen, en het verstrekken van het door IV eerder dan mondeling of via de huid geweest , volgens een artikel in de 26 augustus 2005, editie van de 'Pittsburgh Tribune-Review. "

NCAHF Positie

De Nationale Raad Against Health Fraud stelt dat chelatietherapie uitgevoerd op autistische kinderen moeten worden beschouwd kindermishandeling.