Champneys Detox Foot Pads & FDA Waarschuwing

Ontgiften is een belangrijk onderwerp op het gebied van alternatieve geneeskunde. Voorstanders beweren dat een groot aantal ziekten resulteren uit toxinen, waaronder sporen van zware metalen. Technieken zoals dubbele punt zuivering, chelatietherapie en vasten worden gedacht aan het systeem te ontgiften en verbeteren van de gezondheid. Detox Foot Pads zijn toegevoegd aan de groeiende lijst van lichaam- reinigingsproducten.

Merknamen

Detox voet pads zijn gemaakt door slechts een paar fabrikanten, maar worden verkocht onder vele merknamen en handelsnamen. Avon verkoopt detox pads onder de Avon-label; Kinoki merk is te vinden in veel Amerikaanse apotheken; en Champneys is een populair merk in het Verenigd Koninkrijk, waar het wordt verhandeld door Champneys Health Resorts.

De conclusie

Detox voet pad distributeurs beweren het product verwijdert gifstoffen uit het lichaam door ze uit te trekken door de poriƫn op de zolen van de voeten. De pads, die zelfklevend zijn, worden 's nachts gedragen voor een reeks avonden. Hoewel wit wanneer toegepast, de elektroden weer een donkerbruin van morgen vermoedelijk vanwege hoeveelheden zware metalen zoals arseen en kwik getrokken uit het lichaam traceren.

Werken ze?

Een online scepticus gevonden door nader onderzoek dat Detox Foot Pads bevatten onder andere ingrediƫnten, bamboe azijn, een stof die is wit als het droog maar blijkt een duistere bruin als het nat is. Het pad is ontworpen om vocht vasthouden, dus toen voeten zweten, het pad wordt bruin. Bovendien is er geen wetenschappelijk bewijs voor het idee van het tekenen van zware metalen uit door de huid te ondersteunen. In feite, Mayo Clinic dermatoloog, Dr. Lawrence E. Gibson betwist alle methoden zogenaamde ontgifting.

FDA Waarschuwing

De FDA waarschuwt dat Detox Foot Pads op frauduleuze wijze worden verhandeld en dat er geen gegevens naar de vorderingen van het tekenen van gifstoffen te ondersteunen.

Expert Insight

Gibson waarschuwt dat het hele gebied van de ontgifting is nogal vaag, omdat giftige stoffen zijn moeilijk te identificeren of te beschrijven en omdat het gebied ontbreekt aan wetenschappelijke studies. Hij suggereert dat men moet "wachten op wetenschappelijk bewijs ... alvorens te investeren uw tijd en geld in dergelijke producten."