Centyl Side Effects

De Wereld Gezondheids Organisatie meldt dat ten minste 600 miljoen mensen lijden aan hypertensie of hoge bloeddruk wereldwijd. Er zijn een aantal medicijnen gebruikt om de bloeddruk te verlagen, waaronder het diureticum bendroflumethiazide. In landen als Ierland, Denemarken, IJsland en Noorwegen, bendroflumethiazide is verkrijgbaar onder de merknaam Centyl. Ondanks de effectiviteit Centyl niet voor iedereen omdat daardoor verschillende risico op bijwerkingen en complicaties bij sommige patiënten.

Vaak voorkomende bijwerkingen

De meest voorkomende bijwerking van Centyl frequent urineren, die nodig is om het lichaam te ontdoen van vloeistofniveaus die bijdragen aan hypertensie. Gastro-intestinale bijwerkingen, zoals misselijkheid, braken, maagkrampen en verlies van eetlust zijn ook vaak tijdens het gebruik van de drug. Bovendien melden patiënten vaak rusteloosheid, spierspasmen en een algemeen gevoel van zwakte verbonden Centyl.

Other Side Effects

Centyl heeft ook het potentieel om een ​​aantal andere lastige of vervelend, maar niet gevaarlijk, bijwerkingen veroorzaken. Aanvullende neurologische bijwerkingen van het geneesmiddel omvatten duizeligheid, hoofdpijn en tinteling in de ledematen. Sommige patiënten melden jeuk, uitslag, verhoogde gevoeligheid voor de zon, en koorts terwijl het nemen Centyl. Andere mogelijke, geringe bijwerkingen van het geneesmiddel omvatten constipatie, diarree en een opgeblazen gevoel.

Drug Interactions

Er zijn enkele geneesmiddelen die ongewenste bijwerkingen veroorzaken bij gebruik in combinatie met Centyl. Digitalis glycoside hart medicatie verheffen vaak niveaus van Centyl in je lichaam, waardoor een verhoogde incidentie van bijwerkingen. In combinatie met de psychiatrische drug lithium, Centyl heeft het potentieel om toxische chemische niveaus te bouwen in het systeem. Cholesterolverlagende medicijnen zoals Colestyramine verminderen de effectiviteit van Centyl en moet een uur voor of vier uur na het diureticum. Bovendien, de spierverslapper Diazoxide veroorzaakt vaak gevaarlijke stijging van de bloedsuikerspiegel bij gebruik met Centyl.

Risico's

Naast geringe bijwerkingen en het risico van interacties Centyl heeft mogelijk ernstige medische complicaties. Centyl verhoogt soms de bloedsuikerspiegel, wat leidde tot de ontwikkeling van type 2 diabetes bij patiënten met een risico op de ziekte. Soms gebruik van de drug veroorzaakt ernstige gevolgen voor de luchtwegen, zoals longontsteking of andere longinfecties. Zelden Centyl gebruik leidt tot vermindering van de rode of witte bloedcellen of bloedplaatjes. Deze veranderingen in de samenstelling van het bloed vormen risico's voor ernstige zwakte, een toename van infecties en bloedingen in je hersenen. Centyl veroorzaakt ook ontsteking van de lever of pancreas bij sommige patiënten.

Overwegingen

Centyl heeft het potentieel om complicaties tijdens de zwangerschap, zoals vroeggeboorte veroorzaken, en wordt typisch niet aan zwangere vrouwen. Daarnaast is de drug is niet voor gebruik bij kinderen onder de leeftijd van 18. Als u een voorgeschiedenis van lupus, diabetes, jicht, of de ziekte van uw nieren, lever of hart-en vaatstelsel, moet je niet Centyl nemen vanwege de mogelijke bijwerkingen . Vanwege de mogelijke gevoeligheid, is het belangrijk om jezelf te beschermen tegen de zon, totdat u weet hoe Centyl beïnvloedt je.