Cellulite Infecties

Cellulitis infecties of cellulitis is een veel voorkomende bacteriële huidinfectie die gevaarlijk kan zijn, indien niet behandeld. Cellulitis ontstaat wanneer bacteriën infecteert beschadigde huid en verspreidt het zachte weefsel onder de huid. Maar maakt gezwollen, rode gebied van huid die is zacht en heeft het vermogen om snel verspreiden.

Symptomen

Er zijn een aantal cellulitis symptomen, zoals roodheid van de huid, warmte, zwelling, gevoeligheid en soms pijn. Pus kan lekken uit de huid en grote blaren verschijnen. Deze symptomen kunnen ook gepaard gaan met koorts.

Oorzaken

Cellulitis ontstaat wanneer bepaalde soorten bacteriën komen het lichaam binnen via scheuren of breuken in de huid. De meest voorkomende soorten bacteriën die cellulitis infecties veroorzaken zijn streptokokken en stafylokokken. Gezwollen huid, evenals een droge, schilferige huid, kan dienen als een toegangspoort voor deze bacteriën.

Risico's

Ouderen en mensen met een verzwakt immuunsysteem hebben een groter risico op het ontwikkelen van cellulitis infecties. Ook mensen die injecteren illegale drugs, diabetici en mensen die lijden aan chronische schimmelinfectie hebben meer van een risico van bacteriële infectie.

Behandeling

Cellulitis infectie behandeling omvat doorgaans een recept orale antibiotica, zoals cephalexine. U moet het antibioticum te nemen voor 10 tot 14 dagen, hoewel de tekenen en symptomen van cellulitis verdwijnen meestal na een paar dagen.

Het voorkomen

Als je een huid wond, voorkomen cellulitis door het wassen van de wond dagelijks met water en zeep en het toepassen van een antibiotische zalf. Bedek de wond met een verband en het veranderen dagelijks. Diabetici moeten huid gehydrateerd te houden en draag de juiste schoenen en handschoenen om de handen en voeten te beschermen en wonden te voorkomen.