Cefzil Bijwerkingen bij kinderen

Cefzil is een recept medicatie gebruikt om bacteriële infecties te behandelen. Bij kinderen wordt Cefzil vaak voorgeschreven voor oorontsteking, keelontsteking, tonsillitis en sinusitis. Deze medicatie aantal bijwerkingen.

Significantie

De bijwerkingen van Cefzil bij kinderen zijn vergelijkbaar met die ervaren bij volwassenen, behalve dat jonge kinderen die nog luiers kunnen luier uitslag ontwikkelen tijdens de behandeling met Cefzil.

Soorten Bijwerkingen

De meest voorkomende bijwerkingen van Cefzil bij kinderen zijn diarree, misselijkheid, duizeligheid, braken en buikpijn.

Allergieën

Cefzil is een soort cefalosporine, dat gerelateerd aan penicilline. Ongeveer 10 procent van de kinderen die een allergie voor penicilline zal een ernstige, levensbedreigende reactie te Cefzil ervaren, volgens RxList.

Risico's

Bij sommige kinderen als volwassenen, Cefzil veroorzaakt colitis, een potentieel fatale ontsteking van de dikke darm die ernstige diarree veroorzaakt.

Overwegingen

Als uw kind een geschiedenis van bloedstolling stoornissen, lage niveaus van carnitine in het bloed, nier-of leverziekte, fenylketonurie, vitamine K-deficiëntie of gastro-intestinale aandoeningen, kan het niet veilig voor haar om Cefzil te nemen als gevolg van de mogelijke bijwerkingen van het geneesmiddel, waarschuwt de Mayo Clinic.

Waarschuwing

Het is niet veilig voor kinderen onder de leeftijd van zes maanden tot Cefzil nemen voor oor en sinus infecties of voor kinderen onder de leeftijd van 2 jaar om het te nemen voor infecties van de keel.