Cedar & Juniper Allergieën

Cedar & Juniper Allergieën

De berg ceder, Juniperus ashei, is een van de belangrijkste allergie-producerende bomen in de Verenigde Staten. Een andere naam voor de berg ceder is de jeneverbes boom, omdat de familie dat het afkomstig is uit. Cedar bomen zijn een van de top oorzaken van allergieën in de regio's waar ze heersen, zoals in Texas en New Mexico. Raadpleeg altijd een arts of een andere gezondheidswerker allergie preventie-en-control oplossingen te identificeren.

Oorzaken

Stuifmeel is de belangrijkste oorzaak van de ceder allergieën, maar ruiken en aanraken cederschors kan ook leiden tot allergische reacties. Voor sommige mensen, die op slechts een paar meter van een ceder boom is genoeg om te verstoppen de neus en maken de ogen water en jeuk.

Symptomen

Ceder allergie symptomen zijn over het algemeen mild, maar voor sommige mensen kunnen ze ernstig genoeg om in te grijpen met de dag-tot-dag-activiteiten. Ceder allergieën algemeen bestaan ​​uit loopneus of verstopte neus, jeukende en tranende ogen en veelvuldig niezen. Een jeukende keel of oren kunnen ook tekenen zijn van een ceder allergie. In ernstige gevallen kan het contact met cederhout netelroos of een verhoogde uitslag van een soort veroorzaken.

Time Frame

De meeste ceder allergie symptomen zijn op hun slechtst tussen december en februari, wanneer de bomen produceren de grootste hoeveelheid pollen. Sommige variëteiten van cederbomen ook bestuiven tussen augustus en oktober, wat betekent dat mensen met een ernstige ceder allergieën kan verminderd zijn gedurende zes maanden van het jaar.

Allergie Zones

Cedar bomen groeien in een relatief klein geografisch gebied, voornamelijk in Amerikaanse ministerie van Landbouw winterhardheid zones 6 tot en met 9 Mountain ceder, welke zone 6 liefheeft, is de belangrijkste boosdoener van ceder allergieën voor de meeste mensen. Berg ceder is een van de meest voorkomende bomen in Texas en de meest dominante in de zuidelijke en westelijke delen van de staat. Als u gevoelig bent voor ceder allergieën zijn, is het het beste om weg uit deze regio's blijven.

Preventie / Oplossing

Bescherming tegen ceder allergieën, houd deuren en ramen gesloten tijdens perioden bestuiving. Het installeren van een HEPA-filter zal helpen verzamelen ceder pollen, en stofzuigen en regelmatig afstoffen zal ook helpen houden ceder allergieën onder controle. Als je een ceder boom in uw tuin, kunt u overwegen het. Sommige steden, zoals Albuquerque, New Mexico, zijn de planten van cederbomen om allergieën te bestrijden verboden.